
Tom Kha Gai – pileća supa u kokosovom mleku
Potrebno je:
100 g pilećih grudi isečenih na komade veličine zalogaja, 1 kašika sitno seckanog svežeg đumbira (galangal), ½ l kokosovog mleka, 2 lista kafir lajma, 1 kašičica limunove trave, 2 kašike limunovog soka, 1 ljuta papričica isečena na kolutove, 2 kašike sosa od ribe, 1 kašičica smeđeg šećera, 1 glavica luka srednje veličine isečena na osmine, 1 paradajz oljušten i isečen na osmine, 4 veća rendana šampinjona.
Za dekoraciju:
peršunov list i mladi luk
Priprema:
1. U šerpu srednje veličine sipajte mleko i dodajte listove kafir lajma, limunovu travu i đumbir.
2. Kada provri dodajte piletinu, a potom i ostale sastojke.
3. Snizite temperaturu i kuvajte dok piletina ne omekša.
Ostale kulinarske đakonije pogledajte na portalu Lepota i zdravlje