Toni Montano preminuo svet novine svet portal
Svet

May 22, 2024 19:30

By

Tuga za legendom: Toni Montano preminuo u 62. godini

Toni Montano preminuo u 62. godini.

Velibor Miljković, Toni Montano preminuo je a kako prenose portali, muzička zvezda bivše Jugosalvije preminula je u svom stanu u Beogradu.

Toni Montano preminuo svet novine svet portal

Youtube

Toni Montano preminuo, njegova sestra sumnjala u ovakav ishod 

Toni Montano preminuo a kako domaći portali pišu živeo je sam. Po saznanjima, njegova sestra od strica pozvala je patrolu policije, budući da se nije javljao na telefon i nije otvarao vrata stana.

Beživotno telo pevača pronađeno je u fotelji, a prema prvim informacijama, nema tragova nasilne smrti.

Toni Montano preminuo svet novine svet portal

Youtube

Toni Montano preminuo a rođen je kao Velibor Miljković u Beogradu, 1962. godine.

Muzičku karijeru započeo je u pank rok bendu Radost Evrope, a prvi solo album, pod imenom “Toni Montano” objavio je 1986. godine. Nadimak je uzeo po liku iz kultnog filma “Lice sa ožiljkom”, kojeg glumi Al Paćino.

Pojavio se u filmovima “Davitelj protiv davitelja” i “Brod plovi za Šangaj”, a publiak ga najviše pamti po pesmama “Svi se sada njišu” i “10 godina”.

Miljković je započeo karijeru kao pevač u pank rok bendu Radost Evrope, koji je formiran 1979. godine. Kroz bend je prošao veliki broj muzičara, uključujući Dimeta Todorova koji je kasnije bio član Partibrejkersa i Slobodana Loku Neškovića koji je kasnio bio član benda Urbana gerila. Bend je imao probe i uglavnom nastupao u beogradskom Studentskom kulturnom centru, a uglavnom su izvodili pesme pank rok grupe Ramons, ali i svoje. Bend je prestao sa radom 1985. godine, a deo materijala našao se na Miljkovićevom debitantskom albumu, koji je počeo solu karijeru nakon raspuštanja benda. Na festivalu MESAM osvojio je tri nagrade.

Nakon duge pauze u muzici, u novembru 2019. godine objavio je kompilacijski album pod nazivom Neću da budem šljam u izdanju TIOLI rekordsa. Na albumu se nalazi sedamnaest pesama, neke su u više verzija, stare i tri nove pesme.

Umro je 22. maja 2024. godine u Beogradu.

AUTOR: SVET

IZVOR: Story / Wikipedia

FOTO: Youtube printscreen