svet

March 11, 2015 10:50

By

Top Gear: Peticiju za vraćanje kontroverznog voditelja potpisalo 150.000 ljudi

Top Gear Live - Media Call
Poziv da se zvezda Bi-Bi-Si (BBC) emisije “Top Gear” vrati na svoj posao do sada je okupio mnogo ljudi nakon navodnog sukoba ovog televizijskog prezentera sa producentom emisije.

Onlajn peticiju u kojem potpisnici zahtevaju od britanske televizijske kuće BBC da vrate Džeremi Klarksona, potpisalo je preko 150.000 ljudi. Voditelj je suspendovan, a emisija je postavljena u mirovanje, nakon što je on navodno pokušao da udari jednog od producenata.

Portparol britanske nacionalne televizije potvrdio je da je samo Klarkson suspendovan iz tima emisije Top Gear, nakon završetka snimanja u Njukaslu

Niko više nije suspendovan. Top Gear neće biti emitovan u nedelju. BBC neće više komentarisati ovaj slučaj – pisalo je u saopštenju.

Internet kampanja na sajtu Change.org je kreirana sa haštagom #BringBackClarkson od strane desničarskog blogera Gvida Favkesa.
Ćerka poznatog voditelja Em Klarkson je takođe pružila podršku svom ocu preko tvitera rečima: “Bože, BBC vratite ga na posao… počeo je da kuva…”

Par sati nakon što je suspendovanje Klarksona objavljeno, njegov kolega i takođe voditelj planetarno popularne emisije Top Gear Džejms Mej je takođe na tviteru napisao: “Nema Top Geara ovog vikenda. Šta kažete na film 633 Squadron, umesto njega”

Na ovaj tvit se nadovezao treći voditelj ove emisije Ričard Hamond rečima:

Ne, zaista, Last of the Summer Wine (britanski sitkom), niko neće primetiti razliku. Posao završen.”

Klarksonu, koji je do sada bio umešan u brojne visoko rizične gafove proteklih godina, 2014. godine izdato je poslednje upozorenje od strane BBC.

Britanski tabloid “San”, za koji Klarkson piše kolumnu, izvestio je da je voditelj iznenađen zbog suspenzije i citirao ga je “Uživam u hladnom pivu i čekam da sve ovo prođe”.

Tabloid je takođe citirao i izvor iz BBC – a koji je insistirao da je Klarkson nevin i da nikoga nije udario.