scandal

May 7, 2019 17:30

By

TURČINU KOJI JE UBIO ŠABANA PRETE SMRĆU: Pušten je iz zatvora i niko NE ZNA GDE JE!

Alsin Levent (35), koji se sumnjiči da je kolima usmrtio Šabana Šaulića (67), suđenje čeka van pritvora.

“Dostavio nam je adresu i više nije aktuelna mogućnost bekstva”, rekao je Tužilac Kristof Mekel.

Turčinov advokat Jerit Šol nije hteo da obelodani gde se Alsin nalazi, jer su, kako tvrdi, “Leventu, u međuvremenu, upućene brojne pretnje smrću”.

U saobraćajki je poginuo i Šabanov bliski prijatelj, klavijaturista Mirsad Kerić (43), a treći saputnik, pevačev kum Slobodan Stojadinović teško je povređen. Nakon udesa Levent nije policiji naveo adresu stanovanja. Njegovo obrazloženje je tada, po rečima državnog tužioca Kristofa Makela, glasilo: “Rastao sam se od devojke i iselio iz stana, još nemam drugi”.

“Budući da je Levent sada dostavio tužilaštvu svoju adresu i da više nije aktuelna mogućnost bekstva koja je postojala u momentu njegovog privođenja, prestala je potreba za Leventovim boravkom iza brave dok traje sudski postupak” kaže Makel, u izjavi za “Vestfalen-blat”, regionalni dnevnik iz Bilefelda, prenose Novosti.

Makel potvrđuje da je pitanje dana kad će podići optužnicu protiv čoveka koji je kriv za smrt dvoje ljudi. Za to mu, kako je precizirao, nedostaje izveštaj eksperata, koji još nije kompletiran. Dobio je, međutim, kako tvrdi, obećanje da će ekspertski tim uskoro završiti svoj posao.

“Prema podacima koje je istraga do ovog trenutka utvrdila, Leventu se na dušu stavlja nemarna vožnja kojom je ubio dve osobe. Budući da je vozio pod dejstvom alkohola, nema sumnje da će se ponovo naći iza rešetaka, to jest, mora da računa na zatvorsku kaznu”, tvrdi Makel.

Nalazi obdukcije ne ukazuju na to da Šaulić, koji je sedeo na suvozačevom mestu, i Kerić koji je upravljao “seat ibicom”, nisu bili vezani, piše nemački dnevnik. Ovaj podatak biće izuzetno dragocen u momentu izricanja presude Leventu.

https://svet-scandal.rs/vesti/progovorio-saulicev-menadzer-evo-gde-su-zavrsile-pare-koje-je-saban-uzeo-unapred/

AUTOR: scandal!

FOTO: printscreen, instagram