svet

mart 7, 2015 11:57

By

U telu nosimo i do 15 kilograma otrova – kako ga izbaciti

lan
Čovekov probavni trakt prava je mašina za preradu hrane, a ako uzmemo recimo 70 godina čovekovog života, dolazimo do zapanjujućih podataka oko količine hrane i tečenosti koje prolaze njega. Isto tako, dolazi se i do podatka o količini toksičnog otpada u crevima, kojeg bi trebalo da se rešimo pravilno i na vreme.

Čak 100 tona hrane i 40.000 litara tečnosti prođe kroz creva čoveka sa navršenih 70 godina. No, isto tako, u crevima se tokom tog vremena akumulira i ukupno 15 kilograma toksičnog otpada pa te toksine treba izbaciti.

Toksini u crevima truju krv i nanose nepopravljivu štetu organizmu. Mnogi su simptomi da su čovekova creva možda puna toksina ili da su začepljena, a neki od njih su poremećen metabolizam, česti zatvori, dijabetes, slab sluh i vid, bolesti bubrega i jetre, loše stanje kože, kose i noktiju te mnoge bolesti od artritisa do raka.

Klistir će pomoći samo u ograničenom obimu, a taj proces je ionako skup, dugotrajan, neugodan i loš za crevnu mikrofloru.

Rešenje postoji u jednostavnom receptu a to je kombinacija kefira i mlevene semenke lana. Uzmite 1,5 dl kefira uz jednu do tri kapičice mlevenih semenki lana. U roku od tri nedelje, uz svakodnevnu konzumaciju, vaše tanko i debelo crevo biće očišćeno od taloga sluzi, fekalnih naslaga i parazita, a crevna mikroflora neće stradati zbog toga.

Spomenuti recept omogućava brzu normalizaciju telesne težine i sagorevanje masnih naslaga. Ima pozitivan uticaj na regulaciju lipidnog metabolizma. Mleveni lan u stanju je apsorbovati i eliminisati toksine iz organizma i smanjuje nivo holesterola u krvi.

Tačan recept glasi ovako:
prva sedmica: 1 kašičica mlevenog lana pomešanog sa 100 ml kefira
druga sedmica: 2 kašičice mlevenog lana pomešanog sa 100 ml kefira
treća sedmica: 3 kašičice mlevenog lana pomešanog sa 150 ml kefira

Ukoliko ne volite kefir, pokušajte sa jogurtom, ili u krajnjem slučaju da par kašičica mlevenog lana stavljate u jela, naročito ona čorbasta.


IZVOR: Kurir

FOTO: Thinkstockphotos