svet

November 5, 2013 10:20

By

Udes vozača ferarija: Fernando Alonso povredio kičmu

fernando-alonso-1383599979-392203

Posle trke u Abu Dabiju Fernando Alonso je završio u bolnici. Dvostruki šampion Formule 1 i as Ferarija posle incidenta s vozačem tima Toro roso Žan-Erikom Vernjeom okončao je trku, ali nakon pregleda je imobilisan i stavljena mu je kragna oko vrata jer je povredio kičmu.

Fotografiju ukočenog Alonsa umotanog u termičko ćebe na bolničkim kolicima objavio je na Tviteru njegov agent Luis Garsija Abad. Jednostavno je neverovatno da je Španac završio trku zauzevši peto mesto, jer je trpeo neopisive bolove i pravo je čudo kako se nije onesvestio za upravljačem.

Naime, na izlasku iz boksa u 45. krugu, posle druge promene guma, došlo je do teškog incidenta – pri velikoj brzini sudarili su se Alonso i Vernje. Vozač Ferarija povredio je kičmu, pošto je opterećenje u tom trenutku na njegovo telo iznosilo 28G, a maksimalna sila gravitacije koju piloti Formule 1 bez posledica mogu da izdrže je 4,5G. Posle detaljnih pregleda Alonso je napustio bolnicu, a lekari su mu savetovali da miruje nekoliko dana.

“Zubi su mi na mestu, ali izgleda da sam povredio kičmu jer me mnogo boli”, rekao je preko radija svojoj ekipi Fernando Alonso nakon incidenta na stazi.

Vozač Toro rosa Žan-Erik Vernje pohvalio je posle trke Fernanda Alonsa na munjevitoj reakciji, rekavši da je Španac svojim potezom pomogao i tako izbegao težak sudar.

Izvor: Kurir
Foto: Twitter