svet

October 6, 2013 21:40

By

Vandali nikada ne spavaju: Po drugi put oskrnavljena crkva kod Žabljaka

krst-crkva-vera-pravoslavlje_660x330

U noći između petka i subote nepoznati vandali oskrnavili su hram Svetog Petra i Pavla u selu Javorje kod Žabljaka. Oboje crkvenih vrata su vidno oštećena, ali iz crkve nije odneseno ništa.

Inače, ovo je drugi put da se skrnavi crkva eparhije Budimljansko-nikšićke u Javorju, koja je izgrađena i osveštana 2011. godine.

“Ovo je iznenađujuće za svakog normalnog čovjeka, ne samo vernika, nego svakog čoveka sa moralnim i duhovnim vaspitanjem. To stvarno ne znam čemu vodi. Kada se gotovo veći deo Crne Gore sprema za otvaranje najvećeg hrama u Crnoj Gori tako nešto da se desi ovde je više nego ružno i abnormalno”, kaže ktitor hrama, Žabljačanin Milenko Stijepović.

Stijepović vjeruje da je vandale od daljeg skrnavljenja crkve sprečila sigurnosna kamera koja je instalirana u hramu i najavljuje da su ga ovi nemili događaji opomenuli da kamere postavi i na spoljašnjosti crkve.

Slučaj je prijavljen policiji u Žabljaku, ali Stijepović ne očekuje hvatanje počinilaca pošto ni za predhodno skrnavljenje hrama počinioci nikada nisu otkriveni.

Autor: Life Content
Foto: Ilustracija