svet

October 7, 2013 10:23

By

Vapaj majke: Ubica moje ćerke slobodno šeta gradom i predstavlja opasnost za druge

hro-svetlana-simendic_620x0

U životu Svetlane Simendić iz Subotice, sve je isto kao u noći 7. oktobra 2010. godine, kada je njena ćerka M.B. (16) svirepo ubijena u naselju Zorka, samo stotinak metara od kućnog praga. Nažalost, sve je isto i u policijskoj istrazi, jer i pored na stotine ispitanih svedoka, ubica još nije pronađen.

– Život teče bez ikakvog smisla, ali moram da živim i to samo zbog jednog cilja, da vidim monstruma, koji je ubio moju M.B., tamo gde mu je mesto, iza rešetaka – počinje priču majka koja ni posle tri godine nije skinula crninu za svojom jedinicom.

Svetlana i dalje bar dva puta mesečno ide u policiju da se raspita ima li nekih novosti.

– Uvek me dočeka klimanje glave i sleganje ramenima – nastavlja sa grčem u licu. – Kažu da su ispitali mnoštvo svedoka, ali svi ti ljudi, uglavnom njeni vršnjaci, nemaju veze sa Miličinim ubistvom. Navodno imaju DNK ubice, ali nemaju sa kim da ga uporede. Neki pak kažu da je policija na startu pogrešila i pustila ga da im ode ispred nosa, jer je granica na manje od pola sata od mesta zločina. Više ne znam u šta da verujem…

Dok se vraćala kući iz grada, devojčicu je kod somborske pruge napao nepoznati muškarac. Očevici su je poslednji put videli kako sama skreće pored pruge, gde je samo 15 minuta kasnije policija pronašla njeno gotovo obezglavljeno telo. Ubica joj je na dva mesta presekao glavnu vratnu aortu, pomoći nije bilo.

Jecaj nadjačava reči. Drhteći majka uzima sa police sliku mezimice, ljubi je i kvasi suzama. Na njoj nasmejani, prelepi devojčurak, iz čijih se crnih očiju vide radost i želja za životom.

– Zašto su mi te Milice tako rano oduzeli – grca od bola nesrećna majka. – Što je najgore, monstrum slobodno šeta gradom i predstavlja opasnost za druge. Molim nadležne da ga pronađu, da nijedna majka više ne doživi ovakvu tragediju.

DEDA male Milice, koji ju je jedini video kao leži kod pruge, umro je pre godinu dana.

– Nadao se da će uhvatiti ubicu, ali kad je video kako se slučaj odvija, prepustio se, odbijao hranu i vodu i bukvalno umro od tuge za svojom mezimicom – dodaje Svetlana.

Izvor: Novosti
Foto: Novosti