svet

април 4, 2015 12:49

By

Varivo od paradajza i patlidžana

verivo od paradajza


Za ovo posno jelo za četiri osobe potrebno je:

1 kg paradajza, 2 patlidžana, so, 2 glavice crnog luka, 2 kašike seckanog peršuna, 200 g brašna ulje, 1 kašičica seckane mirođije i mešavina začina

Priprema:

1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, paradajz iseći na krupnije kocke.

2. Patlidžan oguliti i iseći na kocke pa posoliti i ostaviti da pusti sok. Potom uvaljati
u brašno i propržiti na vrelom ulju.

3. Posebno na ulju pržiti crni luk a zatim dodati paradajz te i njega kratko propržiti.
Sipati 2 dl vode i dinstati na umerenoj temperaturi 5 min.

4. Dodati prženi patlidžan, mirođiju i začine po ukusu pa nastaviti sa dinstanjem dok svi
sastojci ne omekašju a suvišna tečnost ne uvri.

Više o kulinarskim đakonijama pročitajte na portalu Lepota i zdravlje


IZVOR: lepota i zdravlje

FOTO: bakina kujna