

Mnogi bi rekli da ne kuva, a ona je sjajna domaćica: Pravi nedeljni specijalitet uz recept Vesne Dedić
Vesna Dedić jedna je od naših japopularnijih voditeljki, a kada se uzme u obriz koliko se prodaju njeni romani pretenduje da zauzme i trofej najuspešnije srpske spisateljice. Vesna odaje utisak sofisticirane dame koja kuhinjske poslove prepušta nekom drugom, ali nije tako. Autorka emisije „Balkanskom ulicom“ rado spremi u kuhinji neku poslasticu u kojoj uživa sama ili sa prijateljima kojima je uvek ukružena, kao i ćerkom Lenom.
Vesna Dedić odlično pravi pastu bolonjeze, njeni prijatelji uživaju u specijalitetu
Kao prava romantična duša, Vesna pronalazi inspiraciju u Italiji, pa je takav slučaj i kada je hrana u pitanju. Pasta bolonjeze omiljeni je obrok ljudi širom sveta, te svako ko dođe kod Vesne u goste ne treba da sumnja da će pojesti nešto što mu ne odgovara, naprotiv, ona odlično pravi ovaj specijalitet, a recept za isti odlučila je da podeli sa javnošću.

Getty Images
SASTOJCI ZA PRAVLJENJE PASTE BOLONJEZE
– 200 g sitno seckane dimljene slanine,
– 400 g mlevenog junećeg (ili svinjskog) mesa,
– litar paradajz-pirea,
– četiri čena belog luka,
– prstohvat soli,
– origana ili bosiljka,
– malo bibera,
– kašičica žutog šećera
– pakovanje taljatela
PRIPREMA
Prvo se na vrelom ulju proprži slaninica dok ne porumeni, zatim se dodaje paradajz-pire i ostavlja da se krčka 20 minuta.
Nakon toga se ubacuju začini i beli luk, pa sve zajedno krčka još 15 do 30 minuta – što duže, to ukusnije. Meso se posebno proprži i potom sjedini sa sosom. Na kraju se dodaje sitno seckani beli luk i šećer koji ublažava kiselinu paradajza.