Star

27 Marta, 2022 15:30

Vesna Zmijanac ogolila dušu o BRAKU sa Kemišom! Nikad viđena fotka sa VENČANJA razoružava!

Muzička diva Vesna Zmijanac u autobiografiji „Kad zamirišu jorgovani“ opisala je i svoju ljubav, brak, ali i razvod sa poznatim harmonikašem Miroljubom Aranđelovićem Kemišom, a ove detalje publika sigurno nije znala.

– Otprilike u isto vreme, pa i nešto pre moje prve ploče, upoznala sam Miroljuba Aranđelovića Kemiša, čoveka koji će kasnije (kada već budem imala snimljenu i svoju veliku, LP ploču) postati moj prvi zvanični suprug, i koji će raditi sa mnom i za mene na nekim od mojih narednih ploča… Zapravo, za Kemiša (kao za pravo čudo od deteta, koji je maestralno svirao klasičnu muziku na harmonici i učio na nemačkom konzervatorijumu) sam kroz priču i pohvale čula još u vreme svog boravka u Beču i „tezgarenja“ uz Šabana po Evropi. Kasnije sam ga, naravno, izgubila iz vida, a on je, eto, negde krajem sedamdesetih počeo da se pojavljuje (vrativši se u zemlju) po kafanama uz magistralu objasnila je Vesna i dodala da prvi dani romanse sa Kemišom nisu bili preozbiljni, niti romantični, ali u to vreme to i nije bilo od velike važnosti.

Pročitajte: Isplivala fotka Vesne Zmijanac i Nikolije iz prošlosti! Svi komentarišu istu stvar! (FOTO)

Vesna Zmijanac

RAJKO RISTIĆ

– U početku su naša viđanja bila retka, a veza klimava. Razdvojeni poslom, često stotinama kilometara daleko jedno od drugog, nismo bili baš nešto preterano vezani. Ali, računalo se da smo zajedno. U toj neobaveznosti ubrzo smo nekako i prekinuli naše zabavljanje. Kao kada neko dune u sveću. Mrak. Ništa. No, da se ne bih kasnije vraćala na to, želela bih sada da opišem naše ponovno zbližavanje, koje se na kraju završilo brakom. Mojim prvim brakom i jedinom svadbom (jedinom svadbom u mom životu na kojoj sam ja bila mlada). Posle našeg razlaza Kemiš se ubrzo oženio, ali je u tom braku ostao kratko. Period pevanja uz njega (kao i u vreme našeg kasnijeg zajedništva) ostao mi je u lepom sećanju. Posle brzog razvoda Kemiš je otišao u vojsku, a iz vojskepravo u moj stan i u brak sa mnom – jasno se svega seća Zmijančeva, koje je veoma jednostavno opisala njihovu svadbu.

– Svadba k’o svadba. Velika i lepa. Mnogo kolega i koleginica, koji naravno nisu odoleli da ne uzmu mikrofon. Pevali su svi. Čak i ja, iako sam se na početku trudila da budem prava mlada – vesela, ali smerna, dostojanstvena.

Nakon ove teme došlo je red i da objasni kako je došlo do razvoda i kraha ljubavi u koju su svi verovali.

– Razvod nam je bio kao i brak: miran, suzdržan i dogovoren. Od Kemiša sam mnogo naučila, mnogo mi je u daljoj karijeri koristilo njegovo veliko muzičko iskustvo, umeće i znanje, koje mi je štedro prenosio. Razišli smo se u trenutku kada smo o istim (i zajedničkim) stvarima počeli različito da mislimo. Još nisam bila spremna da budem i supruga (u pravom smislu reči) i žena; ona na kojoj, kako kažu, počiva kuća. Nisam htela ni da budem u senci. Dece nismo imali, stare spone su polako pucale, novih nije bilo. I, kao najvažnije, nedovoljno me je privlačilo ono iza onih, tek odškrinutih vrata, vrata kraljevstva koje mi je (već i u tom trenutku) pripadalo. Moj put je bio (samo) moj put. Morala sam njim. Dokle god puta ima. Do vrha, ako već put ka vrhu vodi – završava pevačica.

Ivan Vučićević

Pročitajte:Astrolog predvideo RASKID Rade i Harisa! Slede joj godine iskušenja, evo kada će naći srodnu DUŠU!


Najnovije na portalu Lepota&Zdravlje

AUTOR: STAR

FOTO: Bojan Vuković