svet

February 19, 2019 12:04

By

“ZBOG TOGA SAM ZALJUBLJENA U NJEGA” Jelena Đoković otkrila dosad NEPOZNATE detalje o Novaku

Novak Đoković je po četvrti put osvojio prestižnu nagradu Laureus namenjenu najboljem sportisti planete, a do nje verovatno ne bi došao da uz sebe nije imao suprugu Jelenu, koja je na svečanoj dodeli otkrila kroz kakvu su godinu njih dvoje prošli.

Najpre je govorilo o šoku, kada joj je Novak saopštio da planira da se penzioniše, iako je tada imao tek 31 godinu. Potpuno je izgubio samopouzdanje početkom godine usled bolova u laktu i nije imao utisak da će se ikada vratiti na najviši nivo.

“Dosta, završio sam! Više se ne zabavljam na terenu”, govorio je tada Novak, ali je ipak odlučio da pokuša još jednom.

Vratio se nakon oporavka od operacije lakta na Rolan Garosu, ali je pravi rezultat stigao sa turnirima na travi. Đoković je 2018. godine osvojio četvrti Vimbldon i time otpočeo veliki povratak. Ispostaviće se da je polufinale sa Rafaelom Nadalom (koje je trajalo dva dana) prelomilo sezonu našeg asa i kasnije mu trasiralo put i ka ovom priznanju.

“Posle finala Vimbldona sam pomislila: Vratio se! To je putovanje vere, moraš da veruješ u sebe, u svoje telo i razmišljanja”, otkriva Jelena detalje koji svedoče o tome da je najboljem teniseru sveta u tom trenutku najviše nedostajalo samopouzdanja.

Jelena je govorila i o tome šta motiviše našeg asa, što je zapravo nju i osvojilo.

“Nikad nije radio za slavu i novac, već za druge vrednosti. Zbog toga sam zaljubljena u njega. To je on”, zaključila je Jelena Đoković, a piše Blic.

Podsetimo, Novak je i ranije osvajao ovu nagradu poznatu kao “sportski Oskara”, a smatra se najpoznatijom nagradom ovog tipa u svetu. Pre ove godine naš as se ovim priznanjem okitio 2012, 2015. i 2016.

AUTOR: svet

FOTO: instagram