Prolećna torta Gorice Popović svet portal
Svet

March 3, 2024 14:15

By

Ušuškana u zelenilu, daleko od gradske buke: Vikendica Gorice Popović prava je oaza mira, a po jednoj stvari se posebno ističe (foto)

Vikendica Gorice Popović stvorena je za uživanje

Jedna od naših najcenjenijih glumica, Gorica Popović karijeru je gradila na brižljivo izabranim ulogama i zasluženo stekla status umetnika kome publika veruje i čiji rad poštuje. Poznata glumica se nakon završeta gimnazije preselila u Beograd gde živi i danas, a slobodno vreme voli da provodi u svojoj vikendici na Srebrnom jezeru.

Vikendica Gorice Popović svet portal

Amir Hamzagic/ATAImages

Vikendica Gorice Popović na Srebrnom jezeru ušuškana je u zelenilu

Kad god se uželi mira i tišine, glumica odlazi na ovo poznato jezero gde može da uživa u predivnoj porodičnoj kući okruženoj prirodom. Tokom pandemije korona virusa, glumica i njen suprug Nenad Petrović su boravili u vikendici, a u Beograd su odlazili samo ako su morali zbog posla.

“Prijatelji kažu “Blago vama“, a mi zaista uživamo. Priroda i vazduh su božanstveni i mislim da smo pravi srećnici što možemo da boravimo na ovakvom mestu.

Pročitajte Sloboda nije kriva: Vojin priznao zašto je braku došao kraj

Uglavnom smo ovde, sa naša tri psa, a u Beograd odlazimo zbog posla. Suprug predaje džez saksofon u Muzičkoj školi “Stanković“, a već dvadeset i kusur godina svira sa Kusturicom u “No smoking orkestra”, ispričala je glumica svojevremeno za magazin HELLO!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by g.cici (@gorica.ci)

Vikendica Gorice Popović okružena je zelenilom i cvećem koje ona sama uzgaja i iako, priznaje, oko kuće ima puno posla, njoj to ne predstavlja problem.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by g.cici (@gorica.ci)

“Prvenstveno se bavim kućom, u kojoj uvek ima posla, a i dvorište traži redovno održavanje. Zanimaju me razne stvari: šivenje, pačvork, vez”, rekla je Gorica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by g.cici (@gorica.ci)

Poznato je da je glumica vrsna kuvarica i da uživa u pripremi raznih domaćih specijaliteta i zimnice, a vikendica Gorice Popović prepuna je detalja i kreativnih rukotvorina glumice, a rukom oslikan nameštaj koji je Gorica lično ukrašavala daje posebnu notu topline.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by g.cici (@gorica.ci)

Baštenski ukrasi i fenjeri, oslikane grede kao i natpis na tremu “Vila Zaga” kriju posebnu priču koju je glumica jednom prilikom ispričala:

“Otac mi je bio ribolovac i dolazio je na Srebrno jezero na pecanje. Zaljubio se u ovo mesto i jednog dana me je doveo ovde i rekao: “Ovde ćemo kupiti plac i sazidati kuću.” Moja baka po mami dobila je 1981. godine premiju na lotou. U to vreme se za taj novac mogao kupiti stan, ali ona nam je dala novac za plac. Bila je to žena zmaj koja je othranila dve ćerke, pošto je krajem rata ostala udovica.Zvala se Zaga te zato danas stoji natpis sa njenim imenom na kući.”

Pročitajte Suze na licu najmilijih i očaj u porodici – Glumica Gorica Popović doživela ono najgore

Kuća je sazidana kao zajednička imovina glumičinih roditelja i tetke. U svojoj polovini glumica uživa sa suprugom, a sve u kući i njenom okruženju govori o velikoj ljubavi prema starinama, etno detaljima i unikatnim komadima, pisao je Story.

AUTOR: SVET

IZVOR: Hello, Story

FOTO: ATA images, Instagram