svet

March 2, 2015 09:51

By

Vojin Ćetković i Sloboda Mićalović napuštaju grad i odlaze da uzgajaju organsku hranu

Vojin i Sloboda Color press

Vojin Ćetković i Sloboda Mićalović odlučili su da proizvode organsku hranu na svom imanju u Čortanovcima, gde se uskoro sele da žive sa svojim petogodišnjim bliznakinjama Verom i Milom.

Glumački par koji je rešio da se skući van Beograda, planira da se na obali Dunava potpuno prilagodi seoskim uslovima života. Naime, oni će u svom dvorištu uzgajati organsko voće i povrće.

“Vojin i Sloboda baš vode računa o svom zdravlju i zdravlju svoje dece i zbog toga im je ishrana vrlo važna. Oni su do sada životne namirnice pazarili na pijaci kod seljaka čije voće i povrće nije prskano raznim hemikalijama. S obzirom na to da Vojinu nije strano to da zasadi neku biljku, odlučio je da u svojoj bašti uzgaja domaći paradajz, luk, krompir, šargarepu, celer, grašak, krastavac, ali i jagode, zelenu salatu, razne začine, grožđe i jabuke”, priča  izvor.

Budući da je Ćetković veoma posvećen očuvanju životne sredine, on je, kako kaže, pažljivo birao materijale za gradnju svoje kuće.

“Najvažnija mi je sreća moje dece, a i za nas odrasle može da se organizuje pravo uživanje. Oko kuće ima mesta za roštiljanje, neki kotlić ili sač, a ja volim da kuvam. Uz to sam i ribolovac, a Dunav mi je blizu. To je oduvek bio moj san, ali najviše sam to uradio zbog naših ćerki. Prvenstveno zbog zdravijeg vazduha, a onda i zbog toga što u Beogradu nemaju dvorište. Hoću da na selu provode svoje detinjstvo”, ispričao je glumac u jednoj emisiji.

Izvor: Kurir
Foto:  Star