

#Winterfest2016 – Filip Ćirić: Da bi stvorili nove ukuse moramo da definišemo stare ukuse, proizvode, jela…
WinterFest u organizaciji Color Press Grupe i Interfesta ponudio je prethodna tri dana izuzetno zanimljive sadržaje u okviru MK Mountain Resorta. Nakon sajma vina i gastronomije koji je protekao u degustaciji najboljih vina i fantastičnom koncertu bend „The Frajle„, drugog dana imali smo prilike da slušamo različite studije slučaja i panel diskusije o gastronomskom turizmu, konzumiranju hrane i vina iz Pijemonta, prodaji i distribuciji vina, novim ukusima Balkana, ali i da probamo penušavac Radgonskih Gorica na Vučjoj stazi sa savršenim pogledom na Pančićev vrh. Poslednji dan WinterFesta bio je posvećen degustaciji vina, takmičenju u kuvanju pasulja, ali i panel diskusijama i studijama slučaja o marketingu, distribuciji i prodaji vina.
Na panelu „Novi ukusi Balkana“ učestvovao je i Filip Ćirić, Homa, Beograd, koji je za naš portal rekao:
„Kada se pomenu „novi ukusi Balkana“ prvo pomislim na Pirot, samo zato što mislim da je štos u razvoju novih ukusa Balkana koji je, ja mislim, preširok pojam, ali ajde da kažemo ukusi bar Srbije, u lokalitetu. Mislim da treba da se razvijaju te male zajednice kroz svoju tu neku autentičnu gastronomiju.“
Šta je još rekao Filip poslušajte u videu:
Pogledajte još i:
#Winterfest2016 – Tamara Ognjević: Previše ležerno smo shvatili gastro turizam
Spektakularnim koncertom benda The Frajle otvoren #Winterfest2016
#Winterfest2016 na Kopaoniku završen uz tamburaše i vino