svet

November 6, 2013 15:21

By

Zagreb: Nadmudrili rulet pa uhapšeni

 

SONY DSC
Prevara ruleta izazov je za brojne prestupnike koji širom sveta na domišljat i lagan način žele da brzo zarade novac, a u poslednjem slučaju zabeleženom u Hrvatskoj to je “pošlo za rukom” trojici prevaranata koji su u dva navrata nadmudrili elektronski rulet, ali su u drugom slučaju uhvaćeni.
Prvu prevaru trojica muškaraca izvela su sredinom oktobra u prestonici Hrvatske nakon što su žicom umetnutom u mašinu usmeravali kuglicu na željene brojeve, a dobitak od 50-ak hiljada kuna bez problema su podigli na blagajni.

Iako im je metoda bila uspešna, u drugom pokušaju, pre dva dana, nisu uspeli da dođu do novca, pošto su radnici u automat-klubu posumnjali da nešto nije u redu i zadržali ih do dolaska policije.

Kockarnice, koje su se u Hrvatskoj masovno počele otvarati početkom 90-tih, već su bile na meti prevaranata.

Pre godinu dana osiječka policija je zbog manipulisanja igrama na ruletu prijavila dvojicu muškaraca, od kojih je jedan nagovorio zaposlenog u kockarnici da u rulet postavi elektronski uređaj kojim je “zaradio” nekoliko desetina hiljada kuna.

Prevare ruleta tema su i brojnih filmova u kojima prema stereotipu prevarante prati fatalna lepotica koja svojom pojavom skreće pažnju osoblja.

Možda su zagrebački lopovi “pali” upravo zbog toga što ih nije pratila zgodna žena, navodi agencija Hina i precizira da kriminalističko istraživanje nije utvrdilo da je “trojka” imala saučesnicu.

 

Izvor: Tanjug

Ilustracija: sxc.hu