svet

мај 30, 2015 11:03

By

Zapečeni biftek

zapeceni-biftek2

Potrebno je:

300 g bifteka, 200 g bukovače, 2 dl pavlake za kuvanje, so i biber, belo vino (po želji), 2 krompira.

Priprema:

1. Biftek isecite na krupni je komade, a bukovače na četvrtine.

2. Potom ih sotirajte (pržite na vrelom ulju) dok pečurke ne puste vodu.

3. Kada voda ispari, dodajte pavlaku i lagano mešajte.

4. Posolite i pobiberite po sopstvenom ukusu i ostavite jelo da se još malo krčka u tiganju.

5. Kada sos postane kremast, sipajte ga u odgovarajuću posudu i zapecite u rerni.

6. Kao prilog poslužite krompir koji ste prethodno oljuštili i obarili.

Ostale zanimljive recepte pogledajte na portalu Lepota i zdravlje.


IZVOR: Lepota i zdravlje

FOTO: Mladen Sekulić