svet

jun 5, 2015 14:08

By

Zasladite se: Čokoladna torta bez brašna

torta

Sastojci:
– 250 grama čokolade za kuvanje
– 150g putera
– 150g šećera
– četiri jajeta
– pola kašičice ekstrakta vanile
– 100g mlevenih badema

Priprema
Zagrejati rernu na 180 stepeni i u pleh obložen papirom za pečenje stavite bademe. Pecite ih od pet do sedam minuta, dok ne dobiju boju. Pustiti da se ohlade, a zatim ih samleti u blenderu. Odvojiti belanca od žumanca u dve posude, otopiti čokoladu i puter na pari. Ostavite po strani. Umutiti žumanca, ekstrakt vanile i pola mere šećera mikserom i u tu smesu ubaciti istopljenu čokoladu i mleveni badem. Zatim umutite ostatak šećera i belanca u čvrsti sneg te polako umeštati u čokoladnu smesu, koju ćete prebaciti u pleh za pečenje i peći 45-50 minuta na 200 stepeni. Premazati čokoladom i ukrasiti seckanim bademima (po želji).

Ovaj i još mnogo recepata za ukusna jela možete pogledati OVDE.


IZVOR: Lepota i zdravlje

FOTO: guliver/thinkstock