svet

October 14, 2013 17:17

By

Zaštitnik Karadžić: Donji Srem pretio sudijama

tomislav-karadzic-1336067107-157346

Predsednik FSS Tomislav Karadžić rekao je da su se sudije žalile da im prete predstavnici Radničkog iz Niša, Radničkog iz Kragujevca, Spartaka i Donjeg Srema.

Nakon pisma sudija Fudbalskom savezu Srbije u kojem se navodi da su od početka prvenstva izloženi pritiscima i uvredama čelnih ljudi pojedinih klubova nacionalne Superlige i Prve lige, danas je u Staroj Pazovi održan sastanak čelnika FSS i sudija, prenosi Radio televizija Srbije.

“FSS će zaštiti sudije, ali će ih i oštro sankcionisati ukoliko budu činili greške”, rekao je Karadžić.

Na pitanje novinara da li su sudije imale problema u radu sa predstavnicima Crvene zvezde i Partizana, Karadžić je rekao da se niko nije žalio na ta dva kluba.

“Niko se nije žalio na Zvezdu i Partizan. Štaviše, sudije su pohvalile odnos koji imaju sa čelnim ljudima Crvene zvezde i Partizana, kao i uslove za rad koji im se obezbedjuje na utakmicama koje oni organizuju”, kazao je Karadžić.

Sastanak, samo prvi u nizu, trajao je više od dva sata, što je i potvrdio predsednik Saveza Tomislav Karadžić.

Prvi čovek srpskog fudbala je otkrio da su se žalile srpske sudije, iz “elit” i “razvojne” grupe.

On je još dodao da će, u narednim danima, održati još nekoliko sastanaka sa sudijama na kojima će se razmotriti još neke primedbe koje su se čule u ponedeljak.

Predsednik Udruženja fudbalskih sudija Bogoljub Stepanović u proteklih mesec dana nije mogao da se potpuno posveti poslu zbog privatnih obaveza. I pored toga, ali i brojnih primedbi i žalbi na njegov račun, on ima punu podršku Saveza, potvrdio je Karadžić.

Izvor: B92
Foto: kurir-info.rs