Svet

23 Marta, 2022 23:17

Zbog štitne žlezde mora da bude na rigoroznom JELOVNIKU! Ovo je ključ LEPOTE i savršene linije Jelene Rozge!

Šarmantna pop pevačica Jelena Rozga važi za jednu od najsofiticiranijih dama regiona, a njen vitki stas, porcelanska lepota i stil godinama oduševljavaju publiku. Pored genetike, pravilnog načina ishrane i treninga, vokalna solistkinja je otkrila da ima problema sa autoimunom bolešću endokrinog sistema, te ne može da se ugoji ni kilogram.

 Moji problemi sa štitastom žlezdom ne daju mi da se ugojim ni pola kilograma, ali ima i do genetike i do toga što živim pored mora. Štitasta žlezda ponekad ume baš da me zeza, ali generalno se dobro osećam. Ne dam se ja, samo osmeh na lice i pozitiva – priča pevačica i dodaje da ima tegobe i sa srcem.

— Sada je najvažnije da se što manje uzrujavam, i zbog srca i zbog štitaste žlezde. U prethodnih nekoliko godina sve koncerte sam otpevala bez problema zahvaljujući terapiji i disciplini. I dalje skoro dva sata mogu da pevam i igram sa svojom publikom. Na bini provedem nekoliko sati pevajući i plešući, i to je odličan način da se ostane „fit“ i bude u dobroj kondiciji. Kada je počela pandemija koronavirusa, morala sam da prestanem da treniram i to je bio šok za moje telo. Zbog toga mi je, dok sam bila u izolaciji, proradila i štitasta žlezda. Onda mi je trener rekao da počnem da vežbam kod kuće, što mi je bilo i korisno i potrebno. 

Pevačica ipak ističe da vodi računa o režimu ishrane, kako bi se osećala čilo, energično i spremno za sve dnevne obaveze, a ovako izgleda njen jelovnik.

Pazim šta jedem, iako sam veliki gurman. Trudim se da hrana koju unosim bude lagana i zdrava. Jedem više puta dnevno, ali u manjim količinama, zato što to odgovara mom organizmu. Nekada sebi dam oduška i opustim se. Volim mediteransku hranu, laganiju ishranu, koja sadrži dosta voća, povrća i ribe. Zimi obožavam da jedem pečeno kestenje.

Primer jednog Rozginog jelovnika tokom nedelje.

Doručak: Omlet sa belancima, maslinama i mladim sirom

Ručak: Supa, meso, salata

Večera: Riba i povrće

Jelena veoma vodi računa i nezi lica i tela, ali nikako ne podnosi teške pudere, emulzije, tonike, te joj je najvažnije da dobro hidrira i neguje kožu. Uvek na spavanje u 22h, a ustaje u cik zore, s obzirom na to da se melotonin najviše luči do 2 sata iza ponoći.

– Opterećena sam negom lica, tako da kada god sam u Zagrebu, a to je svake nedelje, odlazim na tretmane. Imala sam velikih problema i tretmanima smo to rešili za godinu dana. Najvažnije je da se pre spavanja očisti šminka. Tu sam najveća štreberka! Neverovatno, ali uvek sve mora da bude uredno i na svom mestu – rekla je pevačica pre nekoliko godinama medijima.

Pročitajte: Nakon što je skinula uniformu KOMUNALCA, Karleuša dala na luksuzni komad 30.000 dolara! Svi joj zavide! (FOTO)

AUTOR: SVET

FOTO: Instagram printscreen