svet

19 Februar, 2020 20:00

Zdravko Čolić sav u modricama! Majka doživela ŠOK kad ga je videla!

Kažu da je Zdravko Čolić večiti dečak, da u sedmoj deceniji peva jednako poletno, snažno i zanosno kao i na početku karijere, da su njegovi hitovi neprolazni. I zaista jeste tako.

NOVI STAR! Strašna tajna: Kako je Zorica napustila tek rođenog sina! Anu Korać juri turski KRIMOS za pare! Ova žena DAJE BUBREG Darku! ŠOK: Miljana se udaje, pobegla od kuće!

Milica Todorović upoznala Petrovu BIVŠU ŽENU! Imala je i šta da kaže o njoj!

Dok je letelo perje, parovi AKCIJALI! Tresla se Zadruga celu noć! (VIDEO)

Zdravko Čolić je nekada teško dolazio do novca!

Pesmom „Produži dalje” Čola je započeo svoje koncerte u Areni”, a zatim je nastavio u brzom ritmu sa „Mjekam te mjerkam”, „Čija je ono zvijezda”, a kada je zapevao „Ti živiš u oblacima, mala”, sve je prštalo od energije. Veliki Zdravko Čolić napunio je Arenu šest puta!

Da li je kao dečak mogai i da pretpostavi da će jednoga dana uspeti da postigne ovakav uspeh? Da će biti nadaleko poznat i da će njegove pesme znati sve generacije?

Zdravko Čolić prisetio se detinjstva, nestašluka ali i velikog truda kako bi zaradio neki novac.

Kada je zaradio svoj prvi honorar, pevač Zdravko Čolić verovatno nije ni pomišljao da će, samo nekoliko godina kasnije, pravo zanimanje biti potpuno drugačije od onog koje je imao kao osnovac.

– Bio sam pred kraj osnovne škole, kada sam sa drugovima odlučio da zaradim neki novac. U Sarajevu je inače svake godine padao neki veliki sneg, a te zime je baš zavejao. Nas nekoliko klinaca sakupilo se ispred zgrade i lopatama smo napravili staze, prvo oko našeg, a kasnije i oko susednog solitera. Potom smo urađeni posao prijavili ljudima iz mesne zajednice, koji su nam to uredno platili. Nešto kasnije, pred polazak u srednju školu, na letnjem raspustu, sa još petoricom ortaka, raznosio sam gajbe piva po restoranima i kafićima. Radili smo efektno dve nedelje i to po osam sati dnevno, a kako sam od terena imao modrice na grudima, majka je bila zaprepašćena odakle mi podlivi. Počinjali bismo u cik zore, u šest ujutru, a završavali oko četiri popodne. Tako su nas i plaćali, u dnevnicama – ispričao je pevač, koji je priznao da se od tog novca, istog leta fantastično proveo na moru u Baošićima.

AUTOR: Kurir Stars

FOTO: Privatna arhiva