Viekndica Suzane Mančić
svet

January 2, 2015 10:30

By

Živeli! Ovo su najbizarnija alkoholna pića na svetu!

ID-100152326

Prvi tragovi proizvodnje alkoholnih pića u prošlosti stari su barem 10.000 godina.

Nije teško zamisliti našeg pretka koji otkriva da gomila grožđa koje se raspada ima opijajuće dejstvo. Ipak, da li možete da zamislite čoveka koji “poteže” iz flaše u kojoj pluta mrtav miš, ili još gore, životinjski penis?

Predstavljamo vam najneobičnija alkoholna pića na svetu:

Vino mladunca miša
Poreklo: Kina i Koreja
Ako ste neraspoloženi i uopšteno se loše osećate, ovo piće će vas, prema mišljenju stručnjaka za tradicionalnu istočnjačku medicinu, sigurno okrepiti. Osim toga, vino s novorođenim miševima korisno je i za lečenje respiratornih infekcija i poremećaja rada jetre. Tek rođeni miševi ubacuju se u pirinčano vino i ostavljaju da fermentišu barem godinu dana.

Zmijsko vino
Poreklo: Kina, Vijetnam i širom jugoistočne Azije
Veruje se da otrov smrtonosnih zmija poput kobri i zvečarki može da bude razložen dugotrajnim stajanjem u alkoholu i da ono što ostane u flaši ljudima daje snagu i vitalnost. Ovaj “lek” pravi se tako što se neka od otrovnih zmija ubaci u flašu pirinčanog vina i ostavi da odleži nekoliko meseci. Postoji i takozvana “mešana” verzija koja podrazumeva ispuštanje zmijske krvi u alkohol.

Piće od tri penisa
Poreklo: Kina
Mnogo pre vijagre, Kinezi su za potenciju koristili piće od tri penisa koje se sastoji od pirinčanog vina u kom su stajali penisi foke, jelena i psa.

Kumis/Arkhi
Poreklo: Centralna Azija
Alkoholna pića na bazi mleka nisu nešto što možete probati baš na svakom mestu. Međutim, konjanici iz centralne Azije žive od ovog neobičnog pića. Reč je o fermentisanom kobiljem mleku koje sadrži male količine alkohola. Neki ga porede sa retkim, pitkim jogurtom, a kada se destiluje dobija se arkhi, piće sa istim sadržajem alkohola kao vino.

Koktel “kiseli prst”
Poreklo: Kanada
Jedan hotel u Doson Sitiju služi koktel “kiseli prst” – viski u kom se nalazi pravi mumificirani ljudski nožni prst. Kako bi doživljaj ispijanja ovog, u najmanju ruku bizarnog pića, bio potpun, barmeni predlažu da dozvolite da vam prst dotakne usne, kad otpijete gutljaj. Pritom morate voditi računa da vam ovaj čudni sastojak ne sklizne u grlo, kao što se to desilo jednom konzumentu. Čovek koji je progutao prst iz pića 2013. morao je da plati kaznu od 500 dolara. Ipak, bar ima nekoliko rezervnih mumificiranih prstića.

Izvor: B92
Foto: Freedigitalphotos.net