
Znali smo za piće, ali da stavljaju drogu i u hranu, to nismo znali
Vlasnik jednog kineskog restorana u gradu Zhangu je svojim gostima ubacivao opijum u hranu kako bi se vratili. Priznao je policiji i trenutno se nalazi u pritvoru, javlja BBC.
Naime, vlasnik restorana je u avgustu kupio dva kilograma makovih pupoljaka u kojima su bile semenke iz kojih se pravi opijum. Mleo ih je i dodavao u rezance.
Otkriven je nakon što je jedan od gostiju Liu Juiou (26) na rutinskom testu tokom kontrole saobraćaja bio pozitivan na drogu.
Ni krivog ni dužnog, policajci su ga držali 15 dana u zatvoru. Međutim, mladić se u jednom trenutku dosetio nečeg što bi moglo da ga oslobodi.
S obzirom da je samo par sati pre toga jeo rezance, posumnjao je u njihovu ispravnost.
Poslao je porodicu u restoran da ih probaju. Nakon što je i rodbina pala na testu, policija je pokrenula istragu protiv vlasnika.
Uhvatili su ga i pritvorili na 10 dana.
Iz policije su rekli da neobrađene semenke sadrže dovoljno opijuma koji se vremenom natalože u telu, pa mogu da stvori zavisnost.
Izvro: Blic
Foto: Wikipedia