Izgled Danice Ristovski
svet

12 фебруара, 2015 00:44

Znate ih kao Doris Dragović i Dina Merlina, a da li znate kako se oni stvarno zovu?

Clipboard

Mnoge poznate ličnosti su iz praktičnih ili, pak, nekih drugih razloga, birale nešto kraća ili drugačija imena od onih koja im pišu u rodnom listu. Tako su i mnoge domaće zvezde, kao i one iz regiona, po ugledu na svetske, rešile da izmisle svoje „umetničko ime“.

Jedan od njih je i Dino Merlin koji se ustvari zove Edin Dervišhalidović, otkriva Avaz.ba.  Pevač je svoje umetničko ime, tačnije prezime, prisvojio od benda s kojim je nastupao.

„Mi smo se zvali prvo Lord, ali meni se to nije dopadalo i onda smo rekli, ajde, stavićemo u jedan šešir koji je tu bio, kome šta padne na pamet i šta se izvuče, tako će se zvati. I onda smo to sve tako pomešali i izvukli smo Merlin, svi smo se složili i eto, to je tako, grupa Merlin je postojala nekih pet, šest godina. A pošto su mene kao vođu grupe uviek zvali Dino Merlin, kasnije, kad sam se osamostalio, eto, zgodno je bilo da se zovem Dino Merlin“, ispričao je legendarni pevač za Avaz.ba.

Osim Dina, i Doris Dragović „krije“ svoje pravo ime.

„Meni je najinteresantnija Doris Dragović koja se ustvari zove Dorotea Budimir, mislim da joj tako piše i u dokumentima, nisam ih vidio, ali tako sam čuo“, ispričao je za ovaj portal hrvatski pevač Jacques Houdek.

Izvor: Avaz.ba
Foto: Hello

 

Najnovije na portalu Marie Claire