svet

August 3, 2016 09:22

By

Žurka može da počne! Ceca i Bora Čorba otvaraju Sabor u Guči!

Ceca-Raznatovic-i-Bora-Corba-foto-Ivan-Vucicevic
“Guča je guča“ – slogan je 56. Dragačevskog sabora trubača, koji će se tradicionalno održati u Guči, i to od 10. do 14. avgusta.

Prvo i poslednje veče rezervisano je za nastupe megazvezda, a u međuvremenu takmičiće se orkestri. Da otvore ovogodišnji trubački festival čast će pripasti folk divi Ceci Ražnatović i rok sastavu “Riblja Čorba“, a s obzirom na to da su frontmen rok grupe Bora Đorđević i Ceca dugogodišni prijatelji, ali i saradnici, velika je verovatnoća da će u Guči otpevati zajedno nekoliko pesama.

Na poslednjoj večeri sabora svoje koncerte održaće proslavljeni pevač narodne muzike Miroslav Ilić i hrvatska pop zvezda Severina Kojić. Zbog velikih muzičkih imena interesovanje za festival u Guči veće je nego ikada do sada. Nadmetanje trubačkih orkestara održaće se od 11. do 13. avgusta, i to po sledećem programu: 11. avgusta sledi program “Pobedili su – zaslužili su“, 12. avgusta posetioci će pratiti takmičenje majstora trube, a 13. će biti finalno takmičenje seniorskih orkestara.

IZVOR: alo.rs

FOTO: ivan vučićević