Naslednici Dragane Mirković svet portal svet
Svet

April 9, 2022 20:00

By

Dragana Mirković ovo želi da zaboravi: Bio je slavan i moćan, a uradio je gnusnu stvar

Dragana Mirković uspela je da izgradi blistavu karijeru bez ijednog skandala, ali nešto želi da zaboravi.

Naime, kada je imala 16 godina i tek zakoračila na estradu, Draganu je u hotelu u Gornjem Milanovcu napao poznati kompozitor Novica Urošević, kog su svi od milja zvali Ujka, što je u svojoj knjizi “Naličje estrade” opisala svedok događaja Verica Ilić, tekstopisac, novinar i kolumnista, koja je tada bila zaposlena u Diskosu, Draganinoj izdavačkoj kući.

Pročitajte: TONI NIJE ŠTEDEO! Dragana Mirković od supruga dobila poklon vredan pravo bogatstvo!

dragana mirkovic

Dragan Gajić

U to vreme, kada sam radila spotove za estradne zvezde, Dragana je snimila svoj prvi album “Imam dečka nemirnog”. Njen otac tada je bio u bolnici. Ona je imala 16 godina i nije imao ko da je dovozi u Beograd, a trebalo je da bude u Beogradu dva, tri dana. Tada sam ja, kao svaki odgovoran čovek koji radi profesionalno svoj posao, otišla i dogovorila se sa njenom majkom da ona boravi kod mene. Moja deca bila su nešto mlađa od nje. Dragana je bila dobra devojka, ali stvarno dobra. Dolazila je kod mene tada, ali i kasnije kada je postala poznata. Nije volela da spava u hotelima, zvala me je i govorila: ’Vecka, mogu li da dođem kod tebe?’ – otkriva Ilićeva, i dodaje da je baš zato imala obavezu da je štiti:

Dragana Mirković o ovome nikad nije govorila!

Baš zato što je bila tako dobra devojka, ali i zato što sam dobila poverenje od njenih roditelja, odlučila sam da stanem u njenu zaštitu i objavim šta je Novica pokušao da joj uradi. Volela bih da Dragana sada, kada je sve prošlo, pročita ponovo tu priču i da shvati koliko sam imala dobru nameru. Sve se desilo u hotelu u centru Gornjeg Milanovca. Ne bi on nju mogao da siluje, ne bi moglo da dođe do toga. Međutim, on je nju terao na nešto što ona nije želela da uradi. Ako je neko nezaštićen, vi ste dužni da tu osobu zaštitite, i to sam ja učinila. Dragana je posle svega ostala u kontaktu sa mnom, sve dok nisam objavila tu priču. Tada se distancirala i potpuno sam je razumela. Ona je uspela sebe da sačuva, uvek sam je savetovala da nikad ne pljuje po ljudima, da se ne kači sa kolegama. Mnogo je dobra, mnogo je bila slatka… Žao mi je što mi se ponekad ne javi da me pita kako živim i kako sam. Novica Urošević, s druge strane, imao je svoje viđenje stvari. Govorio je: ’Koga ja uzmem pod svoje, taj garantovano postaje zvezda i imam pravo da radim šta želim.’ Poštujem ga i mrtvog i smatram da je napravio pola ovih pevača koji su danas zvezde. Ja sam sa njim nakon objavljivanja moje priče uspela da ustanovim normalnu komunikaciju, mada je u početku bilo veoma teško. Jednom, kad me je video, prosuo mi je punu pepeljaru na glavu – ispričala je Verica za SVET, dok Dragana Mirković o incidentu u Gornjem Milanovcu nikad nije govorila, ali nakon toga prestala je da sarađuje sa Uroševićem i usledili su najveći hitovi, koji su je vinuli u zvezde.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dragana Mirković (@dragana_mirkovic)

FOTO: IVAN VUČIĆEVIĆ