

Još uvek niste napravili nedeljni ručkak? Evo vam brze, a preukusne ideje! (foto)
Prelivene ćuftice sa krompirom – prste da poližete
Posetite poznati domaći kulinarski sajt www.bakinakujna.rs te u bogatoj ponudi proverenih domaćih recepata pronađite svog favorita i pripremite ukusno slano ili slatko jelo za svoju porodicu.
Prelivene ćuftice s krompirom – sočne mesne kuglice u saftu od pavlake i sira
za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 35 min.
pečenje: 40 min.
Sastojci:
* 500 g mlevene junetine
* 1 glavica crnog luka
* 3 čena belog luka
* 1 kašičica mlevene paprike
* 5 kašika prezli
* 1 veće jaje
* 14 mladih krompira srednje veličine
* 500 ml pavlake za kuvanje
* 150 g trapista
* 1/2 veze svežeg peršuna
* mleveni biber
* ulje
* so
Pročitajte: Svinjski file sa pečurkama u testu – Recept kojem će se cela porodica radovati

Foto: Svetlana Belić
Priprema:
1. U vanglici sjediniti mlevenu junetinu, sitno seckani crni i beli luk, jaje,
prezlu, pasirani beli luk, mlevenu papriku, malo mlevenog bibera i soli po
ukusu. Sastojke umesiti rukom da bi se dobila ujednačena masa i od nje
oblikovati 14 manjih ćuftica.
2. Mlade krompire oguliti i kratko prokuvati u slanoj vodi. Ocediti ih od
suvišne tečnosti i ostaviti da se ohlade.
3. Tepsiju nauljiti i u nju naizmenično složiti ćuftice i blanširani krompir.
Preliti pavlakom za kuvanje.
4. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 35 minuta. Zatim posuti rendanim
trapistom i vratiti u rernu da se dopeče. Gotovo jelo posuti seckanim
peršunom.
Savet: Prelivene ćuftice sa krompirom možete praviti i od mlevenog pilećeg ili ćurećeg mesa.