

Ovo jelo Jelena i Nole obavezno služe svojim gostima: Ukusno, zdravo, dekorativno, a brzo se priprema (recept)
Recept Novaka Đokovića za slane mafine savršen je
Novak Đoković najbolji teniser svih vremena verovatno ne bi bio najbolji da već godinama ne vodi računa o tome šta unosi u svoj organizam. Na njegovom jelovniku svakodnevno se nalaze zdrave namirnice. Iako se hrani po posebnom režimu, jedno od onih jela koje teniser konzumira vole baš svi, a mi vam prenosimo recept Novaka Đokovića koji će vam se sigurno dopasti.

Ata images
Mafini koje Nole jede prave se bez pšeničnog brašna, jer je poznato da je teniser alergičan na gluten. Ovi mafini mogu da se kombinuju sa brojnim povrćem, ali su najukusniji sa blitvom. Ovi mafini su idealni uz predjelo, jer su i ukusni, ali i veoma dekorativni.
Recept Novaka Đokovića za slane mafine
Sastojci:
2 jajeta
1 čaša kisele vode
pola čaše ulja
prašak za pecivo
1 čaša kukuruznog brašna
čaša palente
pola kašičice soli
200 g blitve

Pexels
Priprema:
Umutiti jaja, a potom u njih dodati, kukuruzno brašno, prašak za pecivo, kiselu vodu i ulje. Blitvu samo kratko obariti, a potom je iseckati na sitno. Dodati je u smesu za mafine i dobro, ali lagano izmešati. Smesu sipati u kalupe, ali samo do polovine korpica, jer će od praška za pecivo narasti. Peći u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, oko dvadesetak minuta.