

Biftek sa šampinjonima je neizostavno jelo u domu Vere Matović: Pevačica otkrila recept koji svima uspeva
Recept Vere Matović voleće svi gurmani
Vera Matović je jedna od naših najpopularnijih pevačica narodne muzike. Mnogi bi joj pozavideli kako na karijeri, tako i na raskoši u kojoj živi. Vera je jednom prilikom otkrila da uživa u antikvitetima i umetničkim delima. Pevačica je decenijama sakupljala slike, uglavnom srpskih slikara iz 20. veka, a pored ljubavi prema antikvitetima, poznata pevačica se odlično snalazi i u kuhinji što je i dokazala više puta kada je kuvala pred kamerama.

youtube-printscreen
Recept Vere Matović za biftek sa šampinjonima je fantastičan
Naime, Vera Matović je svojevremeno u emisiji „Muzička kutija“ spremala jedan specijalitet, a u pitanju je biftek sa šampinjonima.
Sastojci koji su potrebni z pripremu ovog jela su:
Ulje,
Biftek,
Hleb,
Šampinjoni (iz tegle)
Začini po želji (vegeta, so)
Svež peršun,
Beli luk,
Crni luk,
Brašno,
Pirinač,
Soja sos
Priprema:
Recept Vere Matović za biftek sa šampinjonima se priprema vrlo jednostavno, a ukus je fenomenalan. Prvo je potrebno skuvati pirinač i začini ga sa svežim peršunom, malo posoliti i dodati soja sos. Promešati i ostaviti da se malo prohladi.
Zatim, zagrejati ulje u tiganju, pripremiti biftek, iseći ga na komade, posoliti ga, ređati u zagrejano ulje u tiganju i zapeći ga sa obe strane, a zatim skloniti iz tiganja.
Pročitajte Nju razvod nije slomio – Melina priznala, nikad nije bila emotivno ispunjenija
U drugom tiganju zagrejati ulje i dodati iseckan crni luk da se malo prodinsta i zatim staviti šampinjone da se zajedno sa lukom prodinstaju.
U tiganj u kojem se pekao biftek staviti isečen hleb i vrlo kratko ga zapeći sa jedne i sa druge strane.
U tiganj sa lukom i šampinjonima dodati malo začina po želji. Paziti da se ne pretera jer su pečurke iz tegle već slane i dodati malo brašna i promešati. Dodati naseckan beli luk i peršun.
Pročitajte Zahvaljujući ovome Vera Matović sa 77 godina izgleda savršeno – Otkrila je tajnu svoje mladolikosti
Jelo servirati ovim redosledom: malo zapečen hleb, pa od gore staviti biftek, pa na biftek šampinjone i sa strane dodati kuvani pirinač kao prilog.
Jelo možete poslužiti uz salatu od paradajza ili nekog drugo svežeg povrća, a još recepata poznatih možete pronaći OVDE.