Recept Nine Seničar za gibanicu svet novine svet portal Antonio Ahel/ATAImages
Svet

June 23, 2024 11:45

By

Nina Seničar je prava domaćica: Iako pazi na ishranu, ovom tradicionalnom srpskom specijalitetu ne može čak ni ona da odoli (recept)

Recept Nine Seničar za gibanicu je odličan

Naša glumica i manekenka Nina Seničar nedavno je sa javnošću je podelila lepu vest da je ponovo u drugom stanju i da čeka drugo dete sa suprugom, američkim glumcem Džejem Elisom, a pokazala je i trudnički stomak. Fotografiju je objavila na Instagramu uz opis: “I tek tako… Beba broj dva stiže”, a u narednim minutima već su joj pristigle brojne čestitke i komentari iz svih krajeva sveta.

Recept Nine Seničar za gibanicu svet novine svet portal

Antonio Ahel/ATAImages

Recept Nine Seničar za gibanicu morate probati

Nina je oduvek bila posvećena zdravoj ishrani i trenizima, te nikada nije imala problem sa viškom kilograma. Manekenka može da se opusti i uživa u kaloričnoj hrani, pogotovo sada u blagoslovenom stanju. U slobodno vreme isprobava specijalitete u kuhinji, a recept Nine Seničar za gibanicu posebno nam je zapao za oko.

Svaka domaćica ima svoj način na koji priprema gibanicu, pa i Nina koja je na svom Instagram profilu pokazala kako pravi ovaj sprski specijalitet.

Naime, ona je sastojke i način pripreme napisala i na engleskom i na srpskom da bi i njeni pratioci iz inostranstva mogli da uživaju u ukusnoj gibanici.

Recept Nine Seničar za gibanicu svet novine svet portal

Instagram printscreen

Potrebni sastojci:

1 pakovanje kora
3 jajeta + 1 za premazivanje
10 gr soli
500 gr sira

Pročitajte Nina Seničar otkriva trikove za blistav i savršen izgled

400 ml jogurta
50 ml maslinovog ulja

Recept Nine Seničar za gibanicu svet novine svet portal

Instagram printscreen

Priprema:

Dve kore odvojite za dno pleha. Ostatak kora iscepkajte ili ih isecite na kockice. Umutite tri jaja, dodate so, ulje, jogurt i sir i sve sjedinite. Dodate iscepkane kore u smesu i dobro promešajte.

Pleh premažite sa dve kašike ulja i stavite dve kore jednu preko druge, a onda na te dve kore sipate celu smesu. Sve to “zatvorite” sa donjim korama, premažite jajetom i pospete susamom ukoliko ga volite. Pecite 35 minuta na 220 stepeni.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nina Senicar (@ninasenicar)

Još recepata poznatih možete pročitati OVDE 

AUTOR: Svet

FOTO: ATA images, Instagram