Pohovane tikvice svet novine svet portal Guliver Getty Images
Svet

July 17, 2024 15:45

By

Ovako se spremaju najkusnije pohovane tikvice: Niko se ne seti ovo da uradi, a ključno je RECEPT

Ovaj trik učiniće da vam pohovane tikvice ispadnu ukusnije

Tikvice su jedna od najpopularnijih letnjih namirnica. Ovo povrće može se dinstati, peći i pržiti. Od njega se prave niskokalorične alternative za testeninu, ukusne polpete i složenci. Tikvice se mogu staviti čak i u smutije i različite pekarske proizvode. Među omiljenim ltnjim obrkom su i pohovane tikvice, naravno.

Pohovane tikvice svet novine svet portal

Guliver Getty Images

Mnogi ipak najviše vole pohovane tikvice. Savršeno spremljena tikvica hrskava je spolja i mekana iznutra i ima mnogo ukusa. Iako je nije teško pripremiti kod kuće, mnogi zaboravljaju da je začine kako treba i zbog toga ovo jelo nema svoju punoću. Ako želite da zaista uživate u odličnom ukusu pohovanih tikvica, začinite prezle i/ili brašno s kojima ćete ih panirati.

Pročitajte Ovo je njen recept koji uspeva svima – Zorica Brunclik otkrila kako sprema jelo koje njena porodica obožava

U suve sastojke obavezno dodajte soli, a po želji i bibera, alevu papriku, beli luk u prahu i slično.

Pohovane tikvice svet novine svet portal

Guliver Getty Images

Ako ste ljubitelj ljute hrane, u prezle možete dodati nešto čilija u prahu ili kajenskog bibera. Ukus celog jela poboljšaćete i ako u smesu za paniranje dodate sitno narendanog parmezana i upravo to je trik koji će ovo jelo podići na novi nivo, piše Pun kufer.

Sastojci za pohovane tikvice:

tikvice
jaja
brašno
prezle
so, biber, parmezan, aleva paprika i beli luk u prahu

Pohovane tikvice svet novine svet portal

Guliver Getty Images

Obavezne su na letnjem meniju, jer savršeno idu uz kiselo mleko ili grčki jogurt…

Pohovane tikvice – priprema:

U tri posude rasporedite 1) pšenično brašno, 2) dobro umućena jaja, začinjena sa malo soli i bibera i 3) prezle začinjene solju, biberom, belim lukom u prahu i narendanim parmezanom.

Pročitajte Tikvice s mlevenim mesom – specijalitet od povrća i mesa kakav još niste probali

Tikvice isečene na kolutove blago posolite, pa umočite u brašno, pa u jaja, pa u prezle. Za jači panirani sloj, postupak ponovite, a ukoliko ipak želite da hrskavi omotač bude laganiji, postupak odradite samo jednom.

Kako ispeći hrskave pohovane tikvice

U tiganju na šporetu

Zagrejte ulje u tiganju ili šerpi pa u njega ubacite panirane kriške tikvica. Pecite tikvice sa svake strane oko dva do tri minuta dok omotač ne postane zlatnožut i hrskav. Izvadite tikvice iz ulja i stavite ih na papir za upijanje masnoće pre posluživanja.

Pohovane tikvice svet novine svet portal

Guliver Getty Images

U fritezi na vruć vazduh

Friteza na vruć vazduh sjajan je način da ispečete hrskavu hranu bez mnogo dodatog ulja. Panirane tikvice stavite u jednom sloju u fritezu na vruć vazduh na 200 stepeni Celzijusa i pecite ih 6 do 8 minuta dok ne postanu hrskave. Zavisno od toga kakav model friteze imate, možda ćete morati da okrenete tikvice na drugu stranu na pola pečenja.

U rerni

Tikvice možete ispeći i u rerni bez imalo ulja, ali imajte na umu da ta varijanta možda neće biti sočna kao iz tiganja. Posložite panirane kriške tikvica u jednom sloju na pleh za pečenje koji ste prekrili papirom za pečenje, pa pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stupeni 20-ak minuta.

AUTOR: SVET

IZVOR: Stil Kurir

FOTO: Guliver Getty Images