Ispovest Ane Bekute svet novine svet portal Ata images
Svet

januar 26, 2025 13:00

By

Čuveno jelo kojem je teško odoleti: Specijalitet Ane Bekute oduševio je sve koji su ga probali (recept)

Recept Ane Bekute odličan je predlog za večeru

Ana Bekuta je srca publike osvojila svojim vanserijskim glasom i brojnim pesmama, a sem talent za muziku, poznata pevačica je prava majstorica u spremanju raznih specijaliteta i poslastica.

Recept Ane Bekute svet novine svet portal

Ata images

Recept Ane Bekute za poznato francusko jelo

Gostujući svojrevemeno u emisiji kod „Muzička kutija“, Ana je otkrila da se odlično snalazi u kuhinji, te je pripremala jedno od najpoznatijih francuskih kiševa. U pitanju je Kiš Loren, jelo koje se vrlo brzo i jednostavno sprema, a ukus je fantastičan.

Pevačica kaže da je ovo idealan obrok za večeru, ima izuzetno bogat ukus, hranljiv je i s razlogom obožavan širom sveta.

Ovo jelo možete pripremiti na dva načina, sa lisnatim testom ili domaćim. Na vama je da odlučite.

Recept Ane Bekute svet novine svet portal

Getty Images/studioflara

Sastojci potrebni za pripremu ovog jela su:

– jedno pakovanje lisnatog testa
– 300 g mariniranih šampinjona
– 300 g šunke
– 300 g belog sira
– 200 g kačkavalja
– dve male pavlake
– dva jaja
– bibera (po želji)

Priprema: 

Recept Ane Bekute priprema se vrlo lako, brzo i uspeva baš svima. Dok spremate fil, zagrejte rernu na 200 stepeni. Isecite šunku i šampinjone vrlo sitno, pa dodajte domaći beli sir, stavite pavlaku, jaja i biber i sve zajedno pomeštajte.

Testo stavite na podmazani pleh ili tepsiju i preko njega sipajte smesu, narendajte kačkavalj preko toga i stavite u rernu da se peče oko 20 minuta.

Recept Ane Bekute svet novine svet portal

Muzička kutija, Kada poznati kuvaju/youtube pritnscreen

Ukoliko više volite domaće testo, a ne lisnato kupovno ovo ukusno jelo možete pripremiti i na taj način s tim da ćete umesto pakovanja lisnatog testa, napraviti klasično domaće, a za to vam je potrebno:

– 200 grama brašna
– 100 grama margarina
– 1 celo jaje
– prstohvat soli

Priprema:

U činiji pomešajte brašno i so, zatim dodajte jaje i margarin iseckan na manje komade i dobro umesite najpre varjačom, a potom rukama. Ostavite testo da odstoji u frižideru najmanje 30 minuta.

Izvadite testo iz frižidera i rastanjite ga tako da se lepo obloži pleh (prethodno obložen pek-papirom), tako da ivice izviruju iz posude. Preko testa poređajte fil i zapecite u rerni.


AUTOR: Svet

FOTO: Ata imahes, youtube printscreen