

Jelo neodoljivog ukusa Ceci je jedno od omiljenih: Priprema se lako i neizostavno je na njenoj trpezi RECEPT
Recept Cece Ražnatović za čorbu od pečuraka odličan je
Poznato je da Ceca Ražnatović nije veliki ljubitelj kuvanja, ali dobrog zalogaja jeste, pa se u njenom domu i te kako kuva, a za to je zadužena njena sestra Lidija koja izvrsno sprema sve specijalitete, kako mrsne, tako i posne. Iako za sebe kaže da nije vrsna kuvarica, svi će se složiti da je folk diva sjajna domaćica, a to ona i sama za sebe kaže.
Recept Cece Ražnatović za čorbu od pečuraka sprema se vrlo lako
– Moja mama je insistirala na tome da Lidija i ja na vreme naučimo sve što se kuvanja tiče, ali bih ja sada lagala kada bih rekla da to i radim. Ne uživam u tome, niti me to interesuje. Da se razumemo, da moram, naravno da bih to radila. Ništa od toga nije mi strano, već jednostavno, imam mogućnost izbora. Nisam nikakva kuvarica, ali sam zato sjajna domaćica. Kad god da dođu kod mene gosti, oni su dobro posluženi, ugošćeni i stojim iza toga što govorim.

Ivan Vučićević
– Ako se ja pitam, najbolji obrok koji je istovremeno i dijetalan i hranljiv, svakako je čorba. Volim onu domaću iz detinjstva, od junetine, ali ništa ne fali ni čorbici od svežih pečuraka. Obe se lako spremaju, a toliko su ukusne da glavno jelo uopšte nije neophodno. Posebno ako pazite na liniju – rekla je Ceca svojevremeno za Vip magazin.
Recept Cece Ražnatović za čorbu od pečuraka jednostavno se priprema, a ukus je fantasičan.
Sastojci:
– 300-400g šampinjona
– 2 manje šargarepe
– komadić korena celera
– pola struka praziluka
– mala glavica luka
– 1 lovorov list
– mirođija, so, biber
– 2dl kisele pavlak
– svež perušun
– 2 kašike brašna ili gustina (po želji)
– sveže rendan parmezan (po želji)
– seckani peršun (po želji)

Getty images/Nadiia Borovenko
Priprema:
Šampinjone operite i iseckajte. Prokuvajte ih, izvadite šupljikavom kašikom i ostavite sa strane. u vodu u kojoj su se kuvali šampinjoni dodajte dosta mirođije, celer, šargarepu, praziluk, celu glavicu luka, lovor, so, biber.
Kada je sve skuvano, možete supu i da zapržite, po želji. Ako se odlučite za zapršku, u šoljicu vode stavite brašni ili gustin i promeštajte, pa dodajte u čorbu. Sve lepo promeštajte, dodajte kiselu pavlaku, pa sve usitnite štapnim mikserom. Deo pečurki možete da ostavite i u komadićima. Pred posluživanje pospite svežim peršunom i parmezanom po ukusu.