

Ukus je fantastičan, a sprema se za tren: Marija Šerifović otkrila recept za tortu koju obožavaju sve generacije
Plazma torta Marije Šerifović postaće vam omiljen desert
U svojoj vlog epizodi pod nazivom „Spremam Mariju tortu za Uskrs“, pevačica Marija Šerifović je sa pratiocima podelila momenat iz domaće kuhinje, gde je ovaj put glavnu ulogu preuzela upravo ona, a mama Verica joj je davala detaljne instrukcije.
Plazma torta Marije Šerifović oduševiće vas ukusom
Iako je ovoga puta povod bio Uskrs, jasno je već na prvi pogled, plazma torta Marije Šerifović je klasik koji se može spremati za svaki poseban trenutak, ili kada jednostavno poželite nešto domaće, slatko i sa dušom.

@OfficialMarija/youtube screenshot
U prepoznatljivoj toploj i opuštenoj atmosferi, Marija je odlučila da napravi tortu za sina Maria. Glavni sastojak je, naravno, neizostavni „Plazma“ keks koji Marija, kako kaže, obožava još od detinjstva.
Sastojci:
– 1 kg Plazma keks (mlevena)
– žele bombone iseckane oko 300g
– 500 ml slatka pavlaka
– šećer u prahu 250g
– 1 ceo margarin
– sok od narandže (po želji)
Priprema:
Margarin se dobro umuti, pa se doda pola kese šećera u prahu. Pre mućenja miskserom, promešati margarin i šećer u prahu. Miskerom mutiti, dva do tri minuta. U drugu činiju sipati mlevenu plazmu i dodati umućeni margarin i šećer u prahu. U smesu dodati i 250 ml slatke pavlake. Sve to izmešati zajedno da se lepo sjedini.

@OfficialMarija/youtube screenshot
Dodati ostatak slatke pavlake i po želji malo soka od narandže. Žele bombone staviti u napravljenu smesu. Tortu staviti u kalup za tortu. Naravno, pre nego što se torta stavi u kalup, potrebno je staviti foliju u kalup. Tortu ostaviti u frižideru da se ohladi, a kada se izvadi iz kalupa ukrasiti je šlagom ili slatkom pavlakom.
Ukoliko vam ostane pripremljene smese, možete kao i Marijanapraviti ukusne pops kuglice od plazma keksa.

@OfficialMarija/youtube screenshot
Ceo postupak pripreme torte možete pogledati i na Marijom videu: