

Vole seljaci ali i gospoda: Zlata Petrović podelila recept za čorbasto jelo, tajna je u načinu spremanja
Pasulj po receptu Zlate Petrović je izvrstan kažu kuvari
Pevačica Zlata Petrović uživa u kuvanju hrane za prijatelje i porodicu, a posebno zadovoljstvo joj predstavlja priprema tradicionalnih jela. Pasulj po receptu Zlate Petrović koji mnogi nazivaju srpskim specijalitetom broj jedan, oduševljava bogatim ukusom, gustinom i savršenim balansom začina. Zlata, poznata po svom raskošnom glasu, ali i po tome da voli da ugosti i počasti prijatelje starinskim jelima, ističe da je tajna u strpljenju i domaćim sastojcima. Pasulj po receptu Zlate Petrović sprema se polako, sa dodatkom suvog mesa i obaveznim dinstanjem luka do zlatne boje, a aroma koju ostavlja u kući prava je pozivnica za ručak. Nije ni čudo što se ovaj recept godinama prepričava među ljubiteljima dobre kuhinje – jer pasulj po receptu Zlate Petrović nije samo obrok, već istinska gastronomska uspomena.
Pasulj po receptu Zlate Petrović postao hit među kuvarima
Omiljeno jelo njenih ukućana je, kako sama priznaje, pasulj. Pasulj po receptu Zlate Petrović svi obožavaju i recept traže svi koji su ga probali, a ona ga je, kaže, usavršavala godinama.

ATA/IMAGES
– Ceo život najviše na svetu volim pasulj, kao i moja deca. Ja ga spremam totalno bez zaprške, izbegavam je i u ostalim jelima. Kad spremam čorbast pasulj gledam da ne koristim beli – kaže pevačica.
– Ono što prvo uradim je da dobro operem pasulj, stavim jednom da proključa, onda prospem tu vodu i posle stavim vruću, nikako ne sme da bude hladna. U pasulj potom dodam dve, tri cele, oljuštene glavice crnog luka. Luk vadim kada glavice počnu da se raspadaju – kaže Zlata, pa nastavlja:

Getty images/roxanabalint
– Potom, u pasulj dodajem suva rebra i dimljenu slaninu. Ne stavljam ulje, jer je slanina dovoljno masna. Kuvam ga oko dva, dva i po sata, dok se ne raspadne i dobije odgovarajuću gustinu. Na kraju dodam malo soli i suvog začina. Serviram ga u zemljanim posudama uz neku salatu.
Još recepata poznatih možete pronaći OVDE.