

Domaća supa kao bakina: Slavica otkriva 2 trika pomoću kojih ispadne baš takva (recept)
Slavica Rokvić, supruga pevača Marinka Rokvića, poznata je kao neko ko uživa u pripremi hrane za svoju porodicu. Svaki recept Slavice Rokvić koji podeli sa svojim pratiocima na Instagramu izazove veliku pažnju, a ovaj koji je juče otkrila sve je posebno oduševio.

Iako je gospođa Rokvić pripremala samo „običnu“, domaću supu način na koji je to učinila je posebno privukao pažnju. Upravo u njenom načinu pripreme krije se tajna ovog recepta.
Recept Slavice Rokvić za domaću supu
Sastojci:
– junetina
– domaća koka
– crni luk
– šargarepa
– celer
– peršun koren i list
– mešavina začina
– biber
– domaći rezanci

Meso prokuvati pet minuta, a potom ga procediti. Nasuti hladnu vodu, u nju dodati cele šargarepe, prepolovljen celer, ceo koren peršuna, luk prepolovljen, a potom zapečen na plotni.
Za dobru domaću supu postoje dve tajne – prva je da treba da se krčka na tihoj vatri nekoliko sati, a druga da se kuva na šporetu smederevcu.
Posle tri sata supu procediti i u nju dodati domaće rezance, a na kraju i iseckan list svežeg peršuna.
