

Doručak koji podiže energiju i štedi vreme: Recept nutricioniste poznatih Ane Petrović za proteinsku bombu u tanjiru
Ako vam je dosadilo da tokom posta jedete ugljene hidrate u krug, pravo je vreme da otkrijete recept Ane Petrović koji će uneti osveženje u vaš jelovnik. Ova jednostavna, ali nutritivno bogata posna pašteta od tune idealan je izbor za doručak ili večeru, a s obzirom na to da obiluje proteinima – rešava jedan od ključnih problema kada je ishrana u postu u pitanju.
Recept Ane Petrović – Proteinska bomba u tanjiru
Recept Ane Petrović ne samo da zadovoljava nutritivne potrebe, već je i izuzetno ukusan. Glavni sastojak je tunjevina u sopstvenom soku, koja je savršen izvor proteina. Uz nju se kombinuju sveža paprika, šargarepa i peršun – povrće koje doprinosi bogatom ukusu i dopunjuje teksturu ove paštete.
View this post on Instagram
Potrebni sastojci:
- 1 konzerva tunjevine u sopstvenom soku
- 1 veća crvena paprika
- 1 šargarepa
- Prstohvat svežeg peršuna
- Kašičica kalijumove soli
View this post on Instagram
Priprema:
Povrće najpre očistite i iseckajte na sitnije komade, zatim sve sastojke zajedno ubacite u blender. Miksujte dok ne dobijete glatku, kremastu teksturu. Po potrebi, dodajte nekoliko kapi limunovog soka ili maslinovog ulja (ako nije strog post), kako biste dodatno obogatili ukus.
Ovaj recept Ane Petrović predviđa da se pašteta servira uz integralni prepečeni hleb, što je odlična opcija za balansiran i zasitan obrok. Idealna je i za poneti, pa lako može postati vaš redovan saveznik na poslu, u školi ili na putu. Bilo da postite iz verskih ili zdravstvenih razloga, recept Ane Petrović za posnu paštetu od tune pokazuje da posna ishrana ne mora biti dosadna i jednolična. Naprotiv, uz ovakve inovativne i lake obroke, lako možete održavati dobar balans između ukusa i hranljivih vrednosti.
Više o tome kako proveravamo informacije pročitajte ovde.