Ana Ivanović
Svet

20 Oktobra, 2022 09:07

Svi se mole za srpsku teniserku: Ana Ivanović vodi istu bitku kao i prošle godine

Ana Ivanović se bori za ulazak u Kuću slavnih

Ana Ivanović je prošle godine bila nominovana za tenisku Kuću slavnih u Njuportu, a njeni brojni navijači širom sveta  sa neizvesnošću su očekivali da srpskoj teniserki pripadne čast da se nađe među velikanima belog sporta, ali se na kraju nije završilo onako kako su želeli. Međutim, Ani se ovih dana ukazuje druga šansa, u novom krugu elitnog izbora, jer je supruga Bastijana Švajnštajgera ponovo zvanična kandidatkinja za ulazak u ovaj prestižan krug legendi belog sporta.

Pročitajte: Na mestu gde su se zavetovali jedno drugom – Ana i Bastijan prošetali sinove Venecijom, dečaci prvi put u javnosti 

Rajko Ristić

Nominacija Ane Ivanović je tu, ali hoće li uspeti da uđe u Kuću slavnih zavisi, kao i prošle godine, od istih faktora – glasova članova žirija koji čine čak 75% odluke, kao i glasova navijača koji to mogu učiniti putem zvaničnog sajta Međunarodne teniske federacije (ITF). Prošle godine Ani nije uspelo da postane izabrana, ali zato je nada ponovo tu, piše Story.

Pročitajte: Neobična haljina – Ana Ivanović se ohrabrila pa ponela bezobrazan detalj na stomaku (foto) 

Instagram

Ana Ivanović jedna je od ukupno sedam imena, a na spisku su kako imena njenih koleginica poput Flavije Penete i Lise Rejmond, tako i muških igrača poput nama dobro poznatog dubl igrača Danijela Nestora. Naša teniserka sada ponovo računa na podršku svojih sunarodnika i svih ostalih koji su godinama gledali njene mečeve, a možemo joj pomoći glasanjem na pomenutoj veb stranici.

Ana Ivanović je 2008. godine osvojila jedini Grend slem turnir u karijeri. Tada je u finalu Rolan Garosa bila bolja od Dinare Safine. Na prvom mestu WTA liste provela je ukupno 12 nedelja. Povukla se na kraju 2016. godine.


Najnovije na portalu Lepota&Zdravlje

IZVOR: STORY

FOTO: RAJKO RISTIĆ, INSTAGRAM