Ana Sević progovorila o Evroviziji svet novine svet portal
Svet

May 12, 2024 19:30

By

Svi pričaju o Evroviziji, ali Ana Sević ne bira reči: Iskreno rekla što mnogi ne smeju

Ana Sević progovorila o Evroviziji, bez zadrške rekla šta misli

Sinoć je održano finale Evrovizije 2024, a pobedu na 68. Eurosongu je odnela Švajcarska čiji je predstavnik Nemo Mettler. Švajcarska je u zbiru prikupila najveći broj glasova žirija i publike, te osvojila prvo mesto pesmom “The Code”, a brojni fanovi Evrovizije razočarani su ishodom.

Ana Sević progovorila o Evroviziji svet novine svet portal

Getty Image/Martin Sylvest Andersen/Stringer

Ana Sević progovorila o Evroviziji – Bez ustručavanja rekla svoje mišljenje

Sada se povodom finala prestižnog takmičenja, nakon brojnih poznatih ličnosti, oglasila i pevačica Ana Sević koja očigledno nije bila zadovoljna ovogodišnjim pobednikom, a na svom profilu je objavila fotografiju spomenika na kom piše Evrovizija živela od 1956.-2024. godine.

“Rip takmičenje za pesmu Evrovizije 1956 – 2024. Evroviziju više ne ujedinjuje muzika. Diskriminacija. Rasizam. Dupli standardi. Licemerje i ostalo”, napisala je vidno razočarana pevačica.

Ana Sević progovorila o Evroviziji svet novine svet portal

Instagram printscreen

Proteklih meseci glavni favorit za pobedu na kladionicama Evrovizije 2024 bila je Hrvatska, a nakon što je osvojio drugo mesto, Baby Lasagna je dao i izjavu odmah nakon poraza:

Bilo je super, bilo je napeto, drago mi je da smo završili drugi, srećan sam i zadovoljan sam. Naravno, bilo bi mi draže da smo završili prvi. Mislim da smo dali sve od sebe i da je publika pokazala da smo učinili ipak nešto dobro”, kazao je.

Pročitajte Đini Džinović u porodičnoj kući ukazana lekarska pomoć – Haris ne želi da paniči, čeka rezultate

“Mislim da se možemo ponositi s ovim drugim mestom. Ja se ponosim. Sve smo napravili kako treba, mi smo zadovoljni, znamo da moramo doći kući i mirno spavati”, poručio je za HRT.

Ana Sević progovorila o Evroviziji svet novine svet portal

Getty Image/Martin Sylvest Andersen/Stringer

Pobednik Nemo, koji se deklarisao kao nebinarna osoba, odnosno da sebe ne vidi ni kao muško ni žensko, već kao “oni”, dobilo je gromoglasni aplauz od predstavnika sedme sile nakon završetka takmičenja.

“Celo ovo iskustvo je bilo baš intenzivno i ne uvek toliko prijatno, mnogo stvari je vezano za ljubav i jedinstvo, bilo je toliko različitih kultura i ljudi koji su bili pozitivni, predani muzici i oni su mi dali nadu… Nisam samo prekršio kod, već sam slomio i trofej, kao i palac, ali sve je ok, imam i novi trofej”, reklo je Nemo kroz smeh.

AUTOR: Svet

FOTO: ata images, getty images