Baby Lasagna svet novine svet portal
Svet

May 14, 2024 13:00

By

Za potpuni užitak dovoljan je samo jedan sastojak: Baby Lazagne otkrio kako pravi LAZANJE, recept vredi probati

Baby Lasagna otkrio recept za lazanje, on ih ovako pravi

Glavni favorit za pobedu na ovogodišnjoj Evrovizije jeste Hrvatska od trenutka kada je Marko pobedio na Dori, nacionalnom izboru za predstavnika, a njegove šanse nastavile su da rastu nakon nastupa u prvom polufinalu.  Mladi muzičar, čij je pravo ime Marko Purišić, privukao je mnogo pažnje svojim hitom “Rim Tim Tagi Dim“, energičnim performansom, kao i simpatičnim pseudonimom. Ipak, pored izuzetnog talenta poseduje ima pretenzije i ka kuvanju kao i degustiranju ukusne hrane. Ovom prilikom Baby Lasagna otkrio je recept za lazanje…

Baby Lasagna svet novine svet portal

(Photo by Jeff Spicer/Getty Images)

Baby Lazagna otkrio recept za lazanje, ovako ih on pravi

Međutim, iako je sebi nadenuo ime po lazanjama, kada ode u italijanski restoran, Baby Lasagna će radije naručiti – picu. Konkretno, margeritu.

Pročitajte Lazanje na ovaj način sigurno niste probali – Italijanska i meksička kuhinja u jednom tanjiru (recept)

Ipak, ima i svoj omiljeni način pripreme lazanja, a on je iznenađujuće jednostavan. Kako prenosi Slobodna Dalmacija, muzičara su pitali kako on pravi lazanje, a on je istakao da je čitava njegova kulinarska tajna – sir.

– Sir, sir i sir, meni lično. Kada ga staviš gore i onda opet onako kada ga zapečeš na kraju. To je sir – jasan je Marko.

Baby Lasagna svet novine svet portal

Pexels

Baby Lazagna ima poseban recept za lazanje

Kako je objasnio, meso mu je manje važno, pa može i bez njega, a i kad ga ima, nije preterano važno.

Pročitajte Uvek je bio debeljuškast, a onda je uradio ovo – Baby Lasagna otkrio kako je smršao više od 30 kilograma

– Ja više volim testeninu. Najdraže jelo mi je pica. A pica koju najčešće jedem je Margherita, a to je sir i testo, nema mesa. Tako da meso u lazanje – može, ali nije glavna zvezda šoua – ispričao je Bejbi Lazanja koji je van scene potpuno jedan običan momak, autentičnog izgleda.

Zanimljivost o lazanjama:

Arheološki pronalasci koji svedoče o uzgoju pšenice ukazuju da su prastanovnici doline Jordana bili među prvima koji su konzumirali prve vrste testenine. Grci i Etruščani napravili su prve “lasagne” i druge vrste testenine. Reč “pasta” dolazi od grčke reči “pasth”, što znači testo od vode i brašna. Takođe, grčka riječ “laganon” korišćena je za opis velikih, tankih komada testenine koji su se rezali na trake. Čini se da od te drevne reči potiče i današnji naziv omiljenog jela mačka Garfielda – lazanja.

AUTOR: SVET

IZVOR: Glossy

FOTO: Getty images/Jeff Spicer/Stringer