Meksičke lazanje
bakina kujna

March 18, 2023 13:45

By

Lazanje na ovaj način sigurno niste probali: Italijanska i meksička kuhinja u jednom tanjiru (recept)

Meksičke lazanje – lazanje s piletinom i kukuruzom šećercem

Posetite poznati domaći kulinarski sajt www.bakinakujna.rs te u bogatoj ponudi proverenih domaćih recepata pronađite svog favorita i pripremite ukusno slano ili slatko jelo za svoju porodicu.

za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 45 min.
pečenje: 40 min.

Sastojci:
* 16 listova kora za lazanje
* 400 ml gustog domaćeg paradajza
* 1 kašičica origana
* 500 g pilećeg belog mesa
* 100 g kukuruza šećerca
* 300 kačkavalja

Za bešamel sos:
* 50 g putera
* 2 kašike brašna
* 400 ml mleka

* so

Pročitajte: Nedeljni ručak nikada nije bio ukusniji, a krivac za to je posni đuveč od svežeg povrća (recept)

Meksičke lazanje

Foto: Ženja Aćimović

Priprema:
1. Pileće belo meso obariti u slanoj vodi, ocediti ga od suvišne tečnosti i
samleti u blenderu.
2. Domaći sok od paradajza kratko prokuvati s origanom da se zgusne.
3. Za pripremu bešamel sosa u manjoj šerpici rastopiti puter, dodati brašno
i kratko propržiti. Postepeno sipati mlako mleko i nadalje kuvati
neprekidno mešajući dok se ne dobije ređi sos. Posoliti po ukusu.
4. U tepsiju sipati malo soka od paradajza i odozgo rasporediti četiri lista
kora za lazanje. Preko njih naneti malo bešamel sosa, posuti mlevenom
piletinom, rendanim kačkavaljem i kukuruzom, pa preklopiti novim redom
kora. Na kore naneti malo soka od paradajza, ponovo rasporediti piletinu,
sir i kukuruz, te preliti bešamelom. Postupak filovanja ponaviti još
jednom. Završiti poslednjim redom kora, preliti ih bešamelom i posuti
sirom.
5. Meksičke lazanje peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok kore ne omekšaju i ne
upiju potrebnu tečnost.

Ove i mnoge druge proverene recepte naći ćete na sajtu
www.bakinakujna.rs

AUTOR: SVET

IZVOR: Bakina kujna

FOTO: Ženja Aćimović