Recept Kejt Midlton svet portal svet
Svet

April 5, 2024 13:00

By

Recept za omiljeno jelo Kejt Midlton: Pristupačan i preukusan obrok, ali Vilijam ga ne podnosi

Recept Kejt Midlton obožavaće svi oni koje vole začinjenu hranu

Princeza od Velsa, Kejt Midlton, nikada nije krila da voli začinjenu hranu i indijsku kuhinju. Ona je u avgustu 2023. godine na putovanju u Birmingem, koji je posetila sa suprugom, princom Vilijamom, rekla da voli “kari i začine“. Zato je recept Kejt Midlton jedan od zastupljenijih…

Recept Kejt Midlton svet portal svet

(Photo by Dominic Lipinski-WPA Pool/Getty Images)

Recept Kejt Midlton nije omiljen Vilijamu 

S druge strane, princ Vilijam je priznao da više voli blaže opcije dodajući:

Pročitajte Draganin suprug otkrio šta će posle razvoda od imovine vredne 100 miliona dolara pripasti pevačici

– Ja sam masala čovek – rekao je princ priznajući da recept Kejt Midlton nikako nije za njega.

Kraljevski par je takođe otkrio da isprobavaju karije širom zemlje, a Kejt je rekla da i njihova deca, Džordž, Šarlot i Lui apsolutno vole indijsku hranu.

Recept Kejt Midlton svet portal svet

Getty images

Recept Kejt Midlton – Piletina u kari sosu kao omiljena u celom svetu

Kada su je u intervjuu za BBC pitali koje joj je omiljeno jelo za poneti, ona je nedvosmisleno odgovorila: “Kari definitivno“. Stoga vam danas predstavljamo recept Kejt Midlton za kremasti pileći kari koji kako je ranije preneo britanski Express može da se spremi veoma pristupačno.

Pročitajte Kašika ovog začina dnevno za 3 meseca oblikuje telo do pefekcije i otklanja naslage

– Ovaj jeftini kremasti pileći kari je divan, suptilan, koji ima sve osim jeftinog ukusa. Mešavina začina je besprekorna, a upotreba kokosovog mleka je zaista sjajna, što jelu daje divno bogatstvo i složenost – piše na stranici Food52.com.

Recept Kejt Midlton svet portal svet

Credit: Bartosz Luczak Creative  License type: Royalty-free Collection: iStock / Getty Images Plus

Sastojci:

2 kašike biljnog ulja
2 sveža čena belog luka, sitno mlevena
1 veliki žuti luk, sitno iseckan
2 1/2 kašičice karija u prahu
2 kašičice mlevenog kima
1/4 kašičice aleve paprike

JOŠ recepata poznatih PROČITAJTE OVDE

1 kašičica mlevene kurkume
500 gr pilećih prsa bez kostiju, isečenih na komadiće
1 1/2 kašičice sosa od paradajza
1 šolja kokosovog mleka
2 kašičice košer soli
1 šolja tople vode (opciono)

Recept Kejt Midlton svet portal svet

(Photo by Paul Edwards – WPA Pool / Getty Images)

 

Priprema:

U voku zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte luk, kuvajte 6-8 minuta ili dok ne bude staklast.. Dodajte beli luk i kuvajte još 1-2 minuta. Umešajte kim, kurkumu, 1 kašičicu kari praha, alevu papriku i 1 kašičicu soli,pa kuvajte minut. Dodajte paradajz pastu i mešajte dok se ne sjedini. U jednoj činiji pomešajte komadiće piletine i preostali kari u prahu, začinite solju i biberom.

Pročitajte Hranila se zdravo, kuvala sama, a ipak se razbolela – Evo šta je sve Kejt Midlton jela pre nego što su joj otkrili rak

Potom dodajte u vok i kuvajte oko 5-6 minuta dok spolja ne porumeni. Sipajte kokosovo mleko, ako se kokosovo mleko odvojilo od masti, sipajte tečnost i dodajte kašiku ili nešto masti dok ne dobijete kremastu konzistenciju koju želite. Krčkajte, nepokriveno, povremeno mešajući 7 minuta ili dok se piletina ne skuva. Dodajte vruću vodu ako nema dovoljno tečnosti, jer je prokuvala. Poslužite toplo sa belim pirinčem po želji.

AUTOR: SVET

IZVOR: Glossy

FOTO: (Photo by Paul Edwards - WPA Pool / Getty Images)