Ana Bekuta otputovala svet novine svet portal
Svet

April 6, 2024 11:45

By

Obrok koji se ne odbija: Recept Ane Bekute za ovo francusko jelo će vas oduševiti

Recept Ane Bekute za Kiš Loren idealan je za večeru

Ana Bekuta je srca publike osvojila svojim vanserijskim glasom i brojnim pesmama, a osim što je nadarena za muziku,  prava je majstorica u spremanju raznih specijaliteta i poslastica.

Recept Ane Bekute svet novine svet portal

Ata images

Recept Ane Bekute za Kiš Loren

Gostujući u emisiji kod Nataše Ilić pre mnogo godina, pevačica je pokazala da se odlično snalazi u kuhinji, te je pripremala jedno od najpoznatijih francuskih kiševa. U pitanju je Kiš Loren, jelo koje se vrlo brzo i jednostavno sprema, a ukus je fantastičan.

Ana kaže da je ovo idealan obrok za večeru, ima izuzetno bogat ukus, hranljiv je i s razlogom obožavan širom sveta.

Ovo jelo možete pripremiti na dva načina, sa lisnatim testom ili domaćim. Na vama je da odlučite.

Pročitajte Melina o Džinoviću, iskreno i okrutno – Harisova bivša umire od sramote zbog svega što se dešava

Sastojci potrebni za pripremu Kiš Loren su:

Jedno pakovanje lisnatog testa
300 g mariniranih šampinjona
300 g šunke
300 g belog sira
200 g kačkavalja
Dve male pavlake
Dva jaja
Bibera (po ukusu)

Recept Ane Bekute se priprema vrlo lako, brzo i uspeva baš svima, a dok spremate fil potrebno je i da zagrejete rernu na 200 stepeni.

Recept Ane Bekute svet novine svet portal

Muzička kutija/youtube pritnscreen

Recept Ane Bekute – Priprema je vrlo jednostavna

Iseckati šunku i šampinjone vrlo sitno, pa dodati domaći beli sir, staviti pavlaku, jaja i biber i sve zajedno promešati. Testo staviti na podmazani pleh ili tepsiju i preko njega sipati smesu, narendati kačkavalj preko toga i staviti u rernu da se peče oko 20 minuta.

Ukoliko više volite domaće testo, a ne lisnato kupovno ovo ukusno jelo možete pripremiti i na taj način s tim da ćete umesto pakovanja lisnatog testa, napraviti klasično domaće, a za to vam je potrebno:
200 grama brašna
100 grama omekšalog margarina
1 celo jaje
prstohvat soli

Pročitajte Idealan ručak za vreme posta – Ana Bekuta podelila recept za jednostavno, a veoma ukusno jelo (recept)

Pomešati u činiji brašno i so, pa dodati jaje i margarin iseckan na manje komade i dobro umesiti najpre varjačom, a potom rukama. Ostaviti testo da odstoji u frižideru najmanje 30 minuta. Izvaditi testo iz frižidera i rastanjiti ga tako da se lepo obloži pleh (prethodno obložen pek-papirom), tako da ivice izviruju iz posude. Preko testa poređati fil i zapeći u rerni.

AUTOR: Svet

FOTO: ATA images, printscreen