Recept Tamare Vučić za pitu svet novine svet portal
Svet

April 4, 2024 09:00

By

Obožavaćete ručak Tamare Vučić: Pravi se samo od ovog povrća i ne košta više od 1000 dinara VIDEO

Recept Tamare Vučić za pečeni karfiol sve dame obožavaju

Prva dama Srbije, Tamara Vučić osim na svojim svakodnevnim dužnostim, sjajno se snalazi u kuhinji. Pre godinu dana, pokazalaje svoje izvanredno umeće podlivši recept za zdrav i preukusan ručak na bazi karfiola. Recept Tamare Vučić za pečeni karfiol pokazao je da osim poslovnih i diplomatskih sastanaka, kao i ukusom za modu, odlično barata trikovima u kuhinji. Pa da vidimo…

Recept Tamare Vučić za pečeni karfiol svet portal svet

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Recept Tamare Vučić za pečeni karfiol – Od sada ćete samo ovako spremati ovu namirnicu

Ipak, ona povremeno pokaže i koliko dobro se snalazi u kuhinji, gde rado priprema zdravu hranu, a neretko joj u tome asistira i njen najslađi pomoćnik, sin Vukan. Recept Tamare Vučić za pečeni karfiol pobrao je sve simpatije budući da je karfiol jedna od najzastupljenijih namirnica koje domačice oboćavaju da spremaju.

Pročitajte Kvadratni izrez i ovaj model haljine sjajno pristaju trudnicama, evo kako to nosi Anastasija FOTO

Za one koji ga, pak, ne vole, prva dama Srbije ima odličnu caku za pripremu karfiola…

Recept Tamare Vučić za pečeni karfiol svet portal svet

Foto: Antonio Ahel/ATAImages.

Recept Tamare Vučić za pečeni karfiol – Priprema je fantastična

Recept Tamare Vučić za pečeni karfiol, njen ručak, osim toga što će biti zdrav i nutritivno bogat, neće biti ni suviše skup, pošto se trenutno kilogram karfiola može naći po ceni oko 300 dinara. Ono što je nesumnjivo jeste da ćete ga zavoleti i ako vam pre nije bio omiljen…

Pročitajte Tamara Vučić otkrila tajnu savršene linije – Evo kako se hrani prva dama

Pomešajte maslinovo ulje, alevu papriku, so, biber i beli luk u granulama, a potom ovu snesz preko očišćenog karfiola. Karfol poređajte na pleh obložen papirom za pečenje, pa stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite oko pola sata. Dok se karfiol peče, na zagrejanom maslinovom ulju prodinstajte sok od jednog limuna, limunovu koru i peršun, a potom dodajte malo čilija u prahu i kašičicu meda. Pečeni karfiol prelijte smesom.
Služite uz parmezan ili svežu salatu.

Šta zapravo znamo o karfiolu?

Karfiol je vrlo zdravo povrće, koje je poželjno jesti uvek budući da se u samo 100 grama ovog povrća nalazi skoro 100% preporučene dnevne doze vitamina C… Karfiol je siromašan mastima – u 100 grama sirovog povrća ima svega 0,28 grama masnoća i svega 25 kalorija, ali je s druge strane bogat vitaminima B6, C i K. Takođe je bogat fitohemikalijama i antioksidantima, prirodnim jedinjenjima za koja se veruje da imaju značajnu ulogu u prevenciji hroničnih bolesti.

AUTOR: SVET

FOTO: Photo: A.K./ATAImages