Badem štanglice
bakina kujna

June 18, 2023 13:45

By

Kolač bez pečenja koji se brzo i lako sprema: Badem štanglice (recept)

Badem štanglice – posni, nepečeni kolačići s ukusom badema i kakaoa

Posetite poznati domaći kulinarski sajt www.bakinakujna.rs te u bogatoj ponudi proverenih domaćih recepata pronađite svog favorita i pripremite ukusno slano ili slatko jelo za svoju porodicu.

za 8 osoba
posno jelo
priprema: 30 min.
mirovanje: 120 min.

Sastojci:
* 200 ml vode
* 150 g šećera
* 2 vanil-šećera
* 50 g kakaoa
* 250 g margarina
* 3 kašike ruma
* 150 g mlevenih pečenih badema
* 125 g posnog svetlog pti ber keksa s prelivom od čokolade
* 125 g posnog pti ber keksa s kakaom

* 120 g posnog mlevenog keksa

Za posipanje:
* 60 g seckanih badema

Pročitajte: Zasladite se i ohladite u vrelim letnjim danima uz kremasti rolat sa višnjama (recept)

Badem štanglice

Ženja Aćimović

Priprema:
1. U šerpici sjediniti vodu, šećer, vanil-šećer, margarin i kakao. Zagrevati
na umerenoj temperaturi povremeno mešajući dok se sastojci je rastope i
sjedine. Izmaći s ringle i umešati rum.
2. Pti ber keks preliven čokoladom i onaj s dodatkom kakaoa izlomiti na
krupnije komade.
3. Tečnim sastojcima dodati bademe, mleveni i izlomljeni keks, pa polako
promešati.
4. Četvrtasti kalup dimenzija 20×20 cm obložiti prozirnom folijom i izliti u
njega smesu za kolač. Poravnati je, odozgo posuti seckanim bademima i
ostaviti na hladnom da se stegne.
5. Nakon što se kolač stegne, izvaditi ga iz kalupa i iseći na štanglice.

Ove i mnoge druge proverene recepte naći ćete na sajtu
www.bakinakujna.rs

A na kioscima možete pronaći najnoviji broj Bakine kujne! Kupite,  čuvajte, kuvajte, jer tu smo zbog vas!

Bakina kujna

AUTOR: SVET

IZVOR: Bakina kujna

FOTO: Ženja Aćimović