

Bakini kolači nikad nisu bili lepši: Zbog jednog tajnog sastojka ukus je neodoljiv RECEPT
Bakin kolač je desert kojem niko ne može da odoli
Kolači koje su naše bake pravile su uvek bili pravi raj za nepce. Te poslastice nisu samo desert, već pravi simbol ljubavi i tradicije koja se prenosi sa generacije na generaciju. Njihova sočnost, miris i neponovljiv ukus, ostavljali su svakog ko ih proba bez reči. Iako su recepti koje su bake pripremale često jednostavni, uvek su skrivali neki mali trik koji ih je izdvajao.
Bakin kolač – Poslastica koju sve generacije vole
Bakin kolač je uvek imao onu posebnu čar i ukus, ali postoji jedan tajni sastojak koji pravi razliku i čini ga još boljim. Ako želite da ovaj kolač bude najmekši i najsočniji, tajni sastojak koji ćemo dodati je upravo ono što će ga učiniti neodoljivim.
Ovi kolači su savršeno mekani, sočni i imaju onu specifičnu aromu i miris zahvaljujući medu koji im daje poseban ukus.

Getty Images/RonOrmanJr
Sastojci:
200 g brašna
100 g prah šećera
2 jaja
100 g maslaca (sobne temperature)
1 kesica praška za pecivo
100 ml jogurta
1 kašičica vanilin šećera
Prstohvat soli
2 kašičice meda
Šećer u prahu za posipanje
Priprema:
U velikoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer i prstohvat soli. Ove su sastojke dobro pomešajte, kako bi se ravnomerno rasporedili u smesi.
U drugoj činiji, mikserom umutite jaja i prah šećer dok ne dobijete svetlu i penastu smesu. Dodajte omekšali maslac, jogurt i med (tajni sastojak) u smesu sa jajima. Mikserom sve dobro sjedinite. Sada postepeno dodajte suve sastojke u tečnu smesu, mešajući sve dok ne dobijete glatku masu. Ne morate previše mešati, samo dovoljno da se svi sastojci povežu.

Getty Images/8vFanI
Pripremljenu smesu stavite u pleh obložen papirom za pečenje ili blago podmazan. Rasporedite je ravnomerno. Kolače pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta, ili dok ne postanu zlatno smeđi i ne počnu da se odvaja od ivica pleha.
Kada su kolači gotovi, izvadite ih iz rerne i ostavite da se ohlade. Na kraju, pospite ih šećerom u prahu.