svet

novembar 13, 2012 21:37

By

Bojan najgore spremio bardirani carski file, pa ga kuvari nominovali za izbacivanje


Današnji zadatak kuvara je da spreme bardirani carski file sa glaziranim kestenom i glaziranom šargarepom. Kuvari danas ne idu u prodavnicu po namirnice, već ih čekaju u korpama na njihovim stolovima. Oni zadato jelo moraju praviti po receptu koji im se nalazi u korpama. Bardiranje je tehnika uvijanje namirnica u tanke šnitove slanine. Milica ih savetuje kako se sprema kesten, a kuvari se šale i traže od žirija da im na „srpskom“ jeziku kaže šta treba danas da spremaju. Petar je nezadovoljan kako kuvari tretiraju meso, jer ga jako tucaju čekićem, što je velika greška, s obzirom da file ima finu konzistenciju i treba ga samo dva puta zaseći i puniti kockicama šunke i kaćkavalja. Suzana je indisponirana za kuvanje i smatra je da bolje da je iskorisitila bedž da se oslobodi kuvanja danas. Svi kuvari se žale da je kestenje, koje su dobili trulo i puno crva.
Vreme za kuvanja je isteklo i kuvari iznose svoja servirana jela pred žiri.
Većina kuvara je servirala nedovoljno kuvane priloge, ali im je meso bilo dobro, mada je žiri na kraju rekao da su danas samo tri takmičara imala dobro prženo meso i to Dinča, Marko i Marija. Žiri je imao zamerke na lupanje filea čekićem, i kao završnu konstataciju da niko od takmičara nije danas ispunio zadatak, pa će birati najgore spremljeno jelo danas. Žiri smatra da Bojan danas nije bio na visini zadatka, ali pored njega, pozivaju i Suzanu da izađe ispred njih. Ostali kuvari imaju mogućnost da jednog od njih dvoje spasu nominacija u petak, pa tako takmičari spasavaju Suzanu, i Bojan je nominovan za izbacivanje.