Porodična tragedija Željka Samardžića svet portal
Svet

June 20, 2023 19:30

By

Borba za Željkovo bolje sutra: Supruga Maja neće moći dalje bez svog voljenog

Bolest Željka Samardžića narušila mu je kvalittet života

Bolest Željka Samardžića sa kojom se pevač godinama bori uticala je na mnoge sfere njegovog života, međutim danas kada je pevač uspeo da savlada sve što mu je donela, srećan je što je inspiracija svima onima koji se bore sa onim što Hašimotov sindrom nosi. Ova bolest je inače autoimuna.

Pročitajte Ovo više nije taj čovek – Željko Samardžić se podvgrnuo tretmanima, ni rođena supruga ga ne prepoznaje F

Bolest Željka Samardžića

Foto: ATA images

To je trenutak kada imuni sistem napadne tiroidu (malu žlezdu u vratu), koja je smeštena odmah ispod Adamove jabučice. Ova žlezda zaslužna je za proizvodnju hormona značajnih za mnoge funkcije u telu, pa je osoba koje je obolela od Hašimoto sindroma, vrlo često umorna, dobija na kilaži, a uočljive su i promene na koži i kosi.

– To je jedna autoimuna bolest štitne žlezde koja stvara povremene probleme. Čim sam krenuo sa redovnim terapijama, sve je bilo u redu. Svako jutro popijem po jednu tableticu i to je to.

Pročitajte Lepša od svake mlađe ljubavnice – Supruga Željka Samardžića posle dugo vremena u javnosti, jedan detalj posebno privlači pažnju (FOTO)

Bolest Željka Samardžića

– Žene uglavnom obolevaju od te bolesti, ali eto, mene je zadesilo i nosim se sa tim kako znam i umem. Kasnije sam saznao da dosta mojih prijatelja ima Hašimoto sindrom, a ja sam ga imao dugo a da to nisam ni znao – rekao je pevač, a bolest Željka Samardžića promenila mu je životne navike.

– Imam svoju penziju, koja mi je dovoljna. Supruga Maja i ja nemamo neke posebne prohteve. Živimo skroman život, ali dostojan svih onih koji pristojno žive, što bih svima poželeo, piše Story

– Nažalost, nisam ja jedini koji je zarađivao od mojih koncerata. Tu su i instrumentalisti, muzičari, ljudi koji se bave rasvetom, kablovima… Velika mi je radost kad im javljam za koncert, verujem da ih ta vest često obraduje više nego mene – objasnio je i dodao:

Pročitajte Željko Samardžić o bolesti koja mu je promenila život!

Bolest Željka Samardžića

Foto: ATA images

– Od momenta kada mi se desio Hašimoto kao da mi se srušio svet, nisam znao šta mi je. Sada sam nastavio normalan život jer redovno uzimam terapije. Na tri meseca idem na kontrolu i vadim krv.

– Mene je bolest promenila iz korena. Ja sam ranije uzimao čašicu rakije ili vina više, a sada to ne mogu zato što moram da čuvam glasne žice. Kada mi to funkcioniše sve je okej.

– Otkrio sam tu bolest kad sam išao na operaciju nerva simpatikusa da se ne bih znojio, da bi se posle izvesnog vremena ispostavilo da se radi od Hašimotu, smanjenoj funkciji štitne žlezde – otkrio je Željko svojevremeno.

AUTOR: SVET

IZVOR: Story

FOTO: Rajko Ristić