Svet

23 Januara, 2022 18:00

Brena se bori sa neizlečivom bolešću! Komplikacije mogu biti teške i fatalne!

Iako izgleda fantastično i u zavidnoj je fizičkoj formi, Lepa Brena se već godinama bori sa ozbiljnom bolešću.

ATA/IMAGES

Naime, lekari kažu da komplikacije mogu biti teške i fatalne, ali Brena ne dozvoljava da joj dijagnoza uništi životnu radost.

-Odavno sam naučila da probleme treba rešavati hladne glave. Nisam paničar. Kada sam se sa trombozom susrela prvi put, sve sam proučila i bila sam redovan pacijent. Navikla sam tako da živim, znam šta ne smem da pijem i jedem, kao i kako moj život treba da se odvija po zdravstvenim pravilima. Naučila sam da živim po pravilima i da budem srećna… Vakcinisala sam se jer je to apsolutna kategorija zaštite i bez nje nema putovanja niti komunikacije. Ko želi da bude usamljen, neka bira šta voli. Svet živi i funkcioniše po pravilima i mi moramo da se uklopimo u njihispričala je Brena za Story. Inače, sa teškom dijagnozom suočila se pre deset godina kada je i operisana na VMA.

IVAN VUČIĆEVIĆ

Pročitajte: Lepa Brena o Marinku: „Sačuvao si dostojanstvo profesije!“

Da nešto nije u redu sa njenim zdravljem Brena je primetila na koncertu. Ruka joj je odjednom postala ljubičasto plava.

„Moj susret sa trombofilijom!“

-Nije mi palo na pamet da bi trebalo da prekinem koncert, prebacila sam mikrofon u levu ruku, a desnu podigla gore i ona je dobila normalnu boju. Čim sam se vratila u Beograd otišla sam na VMA na pregled krvnih sudova gde su mi konstatovali totalno začepljenje vene suklavije i potpazušne vene desne ruke. Bila sam na terapiji, ležala sam faktički nepokretna 12 dana, sa rukom fiksiranom u jednom položaju, tu su me hranili, pojili. Zahvaljujući zaista velikom timu stručnjaka na VMA, uspeli su da mi se otvori 70 odsto suklavije i 100 odsto potpazušne vene. Bio je to bio prvi moj susret sa trombofilijom. Bila sam u šoku – rekla je Lepa Brena u emisiji „Na prvom mestu“.

Od tada ona je usporila tempo i promenila način ishrane. Jede isključivo ribu, bareno meso, ali bez prasetine i jagnjetine, voće, povrće i sve to bez hleba. Jedino što sebi nije uskratila su čaša, dve vina. Uz to svakog dana šeta, pliva i vežba jogu.

RAJKO RISTIĆ

Pročitajte: Ana Bekuta preko noći ostala bez krova nad glavom jer je verovala u ljubav. Evo šta se desilo!

AUTOR: SVET

FOTO: IVAN VUČIĆEVIĆ/RAJKO RISTIĆ/ATA/IMAGES