Burekčići s rižom i prazilukom
Svet

January 7, 2024 11:45

By

Savršen kasni doručak: Burekčići s rižom i prazilukom

Burekčići s rižom i prazilukom je sve što vam je danas potrebno

Posetite poznati domaći kulinarski sajt www.bakinakujna.rs te u bogatoj ponudi proverenih domaćih recepata pronađite svog favorita i pripremite ukusno slano ili slatko jelo za svoju porodicu.

Burekčići s rižom i prazilukom, pogledajte sastojke

  • za 6 osoba
  • mrsno jelo
  • priprema: 40 min.
  • pečenje: 30 min.

Pročitajte Posna španska pita, ukusna i jednostavna za spremanje – Pravi doživljaj za čulo ukusa

Sastojci:

* 10 tankih kora

* 1/2 paketića svežeg kvasca

* 250 ml mleka

* 6 kašika brašna

* 100 g putera ili margarina

* malo soli

Pročitajte SVE slane recepte 

Za nadev:

* 2 praziluka

* 2 šolje kuvanog pirinča

* so

* mleveni biber

* ulje

Burekčići s rižom i prazilukom

Svetlana Belić

Priprema:

1. Razmutiti kvasac u mleku, pa dodati brašno, malo soli i narendani puter ili margarin. Sastojke dobro izmešati, tako da nema grudvica i ostaviti da smesa odmara 15-ak minuta. Za to vreme pripremiti nadev.

2. Na malo ulja propržiti sitno seckani praziluk pa dodati 2 šolje prethodno skuvanog pirinča. Posoliti i pobiberiti smesu po ukusu te posudu skloniti na stranu i ostaviti fil da se prohladi.

3. Svaku koru premazati pripremljenim premazom uz pomoć četkice ili kašike. Potom duž jedne ivice kore rasporediti fil, zaviti rolat, pa ga zamotati u krug kako bi se dobio izgled puža.

Pročitajte Zaboravite na paprike punjene mesom – Seka Aleksić otkriva recept za posni specijalitet od ovog povrća (recept)

4. Pužiće složiti u podmazan pleh i natopiti preostalim premazom. Posuti ih susamom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. Poslužiti toplo.

Savet: Pužiće možete filovati i drugim nadevom po želji – mlevenim mesom, pečurkama, sirom i sl.

Ove i mnoge druge proverene recepte naći ćete na sajtu
www.bakinakujna.rs
A na kioscima možete pronaći najnoviji broj Bakine kujne! Kupite, čuvajte, kuvajte, jer tu smo zbog vas!

AUTOR: SVET

IZVOR: Bakina Kujna

FOTO: Svetlana Belić